Mundijal 2018: „Posljednjih“ 16, ko su favoriti, šta kažu kladionice

0

Grupna faza Svjetskog šampionata je zvanično završena juče i sa velikim očekivanjima se sada selimo u eliminacionu fazu turnira u Rusiji.

Inicijalna faza takmičenja donijela je nekoliko iznenađenja od kojih je najveća eliminacija Njemačka koja neće igrati nokaut fazu po prvi put u posljednjih 80 godina.

Die Mannschaft je doživio veliki šamar od Južne Koreje u svojoj grupi i Njemci su se vratili kući razočarani nakon neuspješne kampanje na ovom Mundijalu. Odigrali su razočaravajuće sve mečeve pa i onaj kada su savladali Švedsku sa 2-1.

Još jedna od reprezentacija koje su razočarale i od koji se više očekivalo je svakako Poljska koja je očajno odigrala prva dva meča, a Robert Levandovski kao da se nije ni pojavljivao na ovom šampionatu.

Srbija je mogla više, ali se ispostavilo da je poraz od Švajcarske na kraju bio koban, pa su izabranici Mladena Krstajića več stigli kući.

FAVORITI

Svjetsko prvenstvo je do sada bilo problematično za većinu favorita. Brazil i Francuska su prošli do 1/8 finala prilično neubjedljivim partijama, dok su Leo Mesi i Argentina bili pred ponorom, ali su pobjedom nad Nigerijom uspjeli da se dočepaju nokaut faze.

Nekako najbolji utisak ostavila je Hrvatska kojoj sada kladionice daju nešto veće izglede za osvajanje titule. Kaldionica BET365 nudi kvotu 13 na trijumf Hrvata., dok im nešto veće izglede nudi 10Bet koji za njihovu pobjedu nudi kvotu 12.

Dok idemo ka sljedećoj fazi takmičenja, slika ispod pokazuje cio žrijeb sa posljednjih 16 mečeva.

Borba počinje u subotu 30. juna sa dva veoma uzbudljiva meča. Francuska ide „prsa u prsa“ sa Argentinom dok se Urugvaj susreće sa Portugalom kasnije tog dana.

Španija će u prvom nedjeljnom meču igrati protiv domaćin Svjetskog prvenstva Rusije, dok će se Hrvatska uveče  suočiti  sa Danskom.

Borba se nastavlja u ponedjeljak sa Brazilom koji igra protiv Meksika i Belgije protiv Japana, dok je utorak posljednji dan „BEST 16“ faze kada Švedska napada Švajcarsku i Kolumbija igra sa Engleskom u meču u kom se očekuje „vatromet“.

Govoreći o šansama i koeficijentima da se stigne do četvrtine finala, Brazil, Španija, Belgija i Hrvatska su postavljeni kao čvrsti favoriti da idu korak dalje na takmičenju.

BET 365 cijeni pobjedu Engleske nad Kolumbijom sa 2.1, Francuzi su blagi favoriti protiv Argentine sa kvotom 2.45 nasuprot 3.5 koliko se cijeni trijumf Argentine.

Kladionica 10bet vjeruje Hrvatima i u meču sa Danskom nudi kvotu 1.86 na komšije, a pobjedu Danske cijeni 5.2.

U meču Urugvaj-Portugal po njima nema favorita. Na Urugvaj nude 2.85, a na Portugal 3.00.

Španija je veliki favorit protiv Rusije po kladionici BET365 koja na Španiju daje kvotu 1.57, a na Rusiju čak 6.8.

Po kladionici 10Bet Brazil ne bi trebao da ima problema sa Meksikom, na „karioke“ se nudi kvota 1.5, a na Meksiko 7.75.

Najveći favorit u 1/8 finala je Belgija za čiju pobjedu nad Japanom se daje kvota 1.39, veliki novac bi zaradili ako bi Japanci slavili  jer se na njih daje kvota 9.75.

Po kladionici BET365 biće neizvjesno u duelu Švajcarske i Švedske. Na „sajdžije“ se daje 2.7, a na „vikinge“ 3.1.

TRKA ZA ZLATNU KOPAČKU JE OTVORENA

Fudbal se igra za golove iako je očigledno da je glavni fokus na tome ko će podići trofej, trka za „Zlatnu kopačku“ je jednako zanimljiva i uzbudljiva.

Sa pet golova napadač Engleske Hari Kejn je lider željenu nagradu. Pogodio je het-trik protiv Paname, a od njega se očekuje da nastavi sa golovima u predstojećem meču  Engleske protiv Kolumbije.

Belgijski špic  Romelu Lukaku kasni za gol za napadačem „Gordog albiona“, dok Kristijano Ronaldo iz Portugala takođe ima četiri gola na ovom Svjetskom šampionatu.

BET365 najveće šanse za prvog strijelca Mundijala daje Hariju Kejnu sa kvotom 2.75, a Lukakuu i Ronaldu se daje kvota 5.50.

 

 

Advertisements