Šampion želi da uđe u seriju pobjeda

0

Protiv Budućnosti su podbacili Nikšićani i već su se svi ljubitelji fudbala u gradu podno Trebjese pribojavali da možda smjena Milije Savovića i nije urodila plodom.

Razlog više to je bio i zbog toga što su „plavo-bijeli“ nakon derbija dočekivali Tuzane koji ove sezone nijesu znali za poraz.

Ipak, „razoružan“ je Dečić kraj Bistrice – čak 3:0. Domaćin je brzo poveo, a do kraja prvog poluvremena mogao je i makar udvostručiti prednost. No, u finišu meča završili su fudbaleri Sutjeske ono što su namjerili i uoči dva teška gostovanja ,,odskočili“ su na tabeli.

Ne bi Nenada Brnovića trebalo da raduje ubjedljiva pobjeda u preksinoćnjem meču koliko igra koju su prikazali njegovi izabranici.

Nije Nikšićane omeo ni virus koji ih je zadesio minule sedmice, pa nijesu ih pokolebali ni komentari da ove sezone nemaju šanse da odbrane titulu… Jednostavno, Sutjeska je funkcionisala kao sat.

U odbrani su bili očekivano dobri, tako da Bećiraj, Ivanović, Božović i ostali najvažniji pojedinci u redovima Dečića nijesu mogli doći do izražaja. I, ovog puta, Nikšićani su bili sjajni u napadu, pa čak je klupa donijela konkretnu rezultatsku i igračku prevagu.

Miloš Drinčić nije skrivao zadovoljstvo nakon trijumfa nad Dečićem.

“Svi znamo kakavu ekipu imaju Tuzani, znamo i kako su ambiciozno ušli u šampionat, kako su lani igrali, kako su se u međuvremenu pojačali… ali znali smo i da nam trebaju sva tri boda. Svjesni da smo razočarali navijače i stručni štab u prošlom derbiju, ovog puta smo dali sve od sebe. Očigledno, kad se ispoštuje dogovor iz svlačionice sve drugačije funkcioniše u timu Sutjeske. Igrali smo znatno konkretnije nego i u jednom dosadašnjem susretu. Agesivnost u napadu i odbrani donijela je prevagu i formula za dobre rezultate sad nam je dobro poznata. Znači nam ova pobjeda i za sticanje samopuzdanja, a biće nam neophodno, tim prije što je očigledno da su ove sezone mnogim ekipama pojačane ambicije”, rekaoa je defanzivac Miloš Drinčić.

“Vidimo i one ekipe koje su tek ušle u elitno takmičenje ili koje su se lani jedva spasile da dobijaju epitete favorita. Ipak, vjerujem da ćemo iz kola u kolo biti sve bolji, da ćemo imati bolju realizaciju i da ćemo ući na pobjednički kolosijek, a to se od nas i očekuje. Sad nam slijede dva teška gostovanja, ali optimisti smo”, kazao je Drinčić.

Ostavite odgovor

Please enter your comment!
Please enter your name here