Bivši selektor Alžira i Gane preuzima klupu Budućnosti

0

Fudbalski klub Budućnost ozbiljno razmatra imenovanje Milovana Rajevca za novog trenera. Ovaj iskusni stručnjak bi preuzeo vođenje tima nakon što je Miodrag Džudović napustio klub nakon nedavne blamaže protiv Breidablika u finalu pretkvalifikacionog turnira za LŠ rezultatom 0-5 .

Budućnost je već stupila u kontakt sa Rajevcem, koji se trenutno nalazi na čelu liste potencijalnih kandidata. Rajevac je u prošlosti vodio reprezentacije Alžira i Gane s velikim uspjehom. Posebno se istakao na Svjetskom prvenstvu 2010. u Južnoj Africi, kada je predvodio Ganu do istorijskog uspjeha – plasmana u četvrtfinale. Tada je najbolja afrička selekcija bila na korak od polufinala, ali ih je zaustavio Urugvaj.

U prvom meču na tom Mondijalu, Gana, koju je vodio Rajevac, pobijedila je Srbiju rezultatom 1-0. Ranije iste godine, Rajevac je takođe bio na klupi Gane kada je tim stigao do finala Afričkog kupa nacija, ali su nažalost poraženi od Egipta rezultatom 1-0.

Rajevac ima bogato iskustvo kao trener, uključujući vođenje Crvene zvezde, Al Sada, Pekinga, Vojvodine, i Borca. Njegovo dolazak na klupu “plavih” bio bi veliko pojačanje za Budućnost, koja se nada da će s njegovim vođstvom ostvariti uspjehe na domaćoj sceni.

Očekuje se da će pregovori između Budućnosti i Rajevca biti brzo okončani, a detalji o njegovom eventualnom dolasku na klupu kluba bit će objavljeni u narednim danima.

Ostavite odgovor

Please enter your comment!
Please enter your name here