MILINKOVIĆ ISKREN: Derbi nije bio kvalitetan

0

Budućnost je, u okviru 5. kola domaćeg šampionata, savladala Sutjesku kraj Bistrice sa rezultatom 2:1 – najveći derbi domaćeg fudbala je igran bez publike u Nikšiću, a odluka o pobjedniku je “pala” u drugom poluvremenu.

“Plavo – bijeli” su imali dvije ozbiljne šanse u prvom dijelu (Orahovac i Sekulić), Sutjeska je odgovorila sa jednom (prečka), da bi drugi dio donio dosta uzbuđenja.

Prvo je Balša Sekulić pogodio u 64. minutu sa penala, koji je izborio Petar Grbić prodorom po lijevoj strani, zatim je u 71. izjednačila Sutjeska nakon gužve u našem šesnaestercu, da bi tačku na i stavio Milan Vukotić lijepom egzekucijom nakon asistencije Sekulića u 78. minutu.

“Plavi” nakon pet odigranih kola imaju osam bodova (dva manje od rivala), do pobjede su došli na krilima bonus igrača (utakmicu završili sa tri bonusa u startnih 11), a dobra tradicija sa Sutjeskom je nastavljena.

Plavo-bijeli tim na posljednjih 10 međusobnih okršaja ne zna za poraz u najvećem derbiju (šest pobjeda, četiri remija), dok je pozitivan i što se tiče ukupnog skora kraj Bistrice – 33 utakmice, 14 pobjeda, 11 remija, osam poraza.

“Za nas je bilo bitno da pokušamo da pobijedimo, a na našu sreću – uspjeli smo. Međutim, moramo da priznamo da utakmica nije bila jako kvalitetna, dosta spora za derbi Sutjeske i Budućnosti. Publika, iako je nije bilo, očekuje mnogo bolji fudbal, a to nažalost nismo vidjeli”, rekao je nakon derbija šef stručnog štaba Mladen Milinković, koji se nadovezao.

“Kao što sam i ranije govorio, za nas je do prve reprezentativne pauze najvažnije da pokušamo da bilježimo dobre rezultate. Na našu sreću, postigli smo dva gola, primili jedan i mislim da smo bili bolji upravo za taj jedan gol”, jasan je Milinković.

Plavo-bijeli tim će na raspolaganju imati kompletnu sedmicu da se posveti radu, a naredni meč će igrati protiv Arsenala pod Goricom bez publike – najvjerovatnije u subotu 26. avgusta u 20.00 sati.

Ostavite odgovor

Please enter your comment!
Please enter your name here