Snovi o EURU ostali u Kaunasu

0

Crnogorska fudbalska reprezentacija i pored prilično loše igre bila je blizu pobjede nad Litvanijom u Kaunasu, ali je u 94.minutu ugašena nada o pobjedi i tri boda koja bi nas ostavili u borbi za plasman na EURO.

Pritisak je bio prisutan na Crnoj Gori, koja je bila tik uz Mađarsku i Srbiju na drugom mjestu u Grupi G, koje donosi automatsku kvalifikaciju za Euro 2024. godine. Pobjeda bi nas lansirala na drugo mjesto, makar privremeno. Međutim, ovakav podstrek nije mnogo uticao na početak utakmice za Crnu Goru, pa smo na kraju bili srećni što je sredinom prvog poluvremena rezultat bio 0:0, nakon što je snažan udarac Gvidasa Gineitisa iz Litvanije jedva promašio cilj.

Prvo poluvrijeme je bilo sporo za Crnu Goru, koja nije uspijevala nametnuti svoju dominaciju u igri. Ovog puta, zahvaljujući Milanu Mijatoviću, otišli smo na odmor bez primljenog gola, jer je Mijatović odličnom intervencijom zaustavio Arvidasa Novikovasa u pokušaju postizanja prvog međunarodnog gola od novembra 2020. godine. Nakon pauze, očekivalo se da će se stvari popraviti za nas, a to se i dogodilo samo 10 minuta nakon početka drugog poluvremena. Barem smo tako mislili, jer je Nikola Krstović postigao gol za vođstvo, ali je gol poništen zbog ofsajda u akciji.

Ono što je selektor Crne Gore, Miodrag Radulović, rekao svojim igračima tokom poluvremena očigledno je osvježilo našu igru, ali probiti led je bilo teško. Prvi ozbiljniji pokušaj Stevana Jovetića zaustavio je Edvinas Gertmonas. Njegova odbrana izgledala je još važnija samo nekoliko trenutaka kasnije kada je Litvanija iznenada povela. Fedor Černič je bio tvorac akcije, poslavši savršenu loptu iza odbrane koju je Gitis Paulauskas kontrolisao jednim dodiru i zatim dao svoj drugi gol na međunarodnom nivou u 2023. godini, a to je bilo tek drugi gol Litvanije u petoj utakmici.

Radost Litvanaca nije dugo trajala, jer je Krstović ubrzo izjednačio da umiri litvanski optimizam. I preostala nada brzo se pretvorila u očajanje kada je Stefan Savić u posllednjim trenucima postigao gol nakon kornera. Činilo se tada da ćemo uzeti sva tri boda.

Međutim, uslijedio je još jedan šok u nadoknadi vremena, jer je Černič sjajno zavio loptu u mrežu i tako izborio dragocjeni bod za Litvaniju i osigurao da Crna Gora propusti zlatnu priliku da se približi Srbiji ili Mađarskoj, koje igraju jedna protiv druge u ovom kolu.

Nakon ovog remija nerealno je očekivati da Crna Gora može do Eura iako je sportski i ljudski nadati se tome.

Ostavite odgovor

Please enter your comment!
Please enter your name here