Engleska i Danska podijelili bodove u napetom meču u Frankfurtu

0

Engleska je propustila prvu priliku da osigura prolazak u nokaut fazu UEFA Evropskog prvenstva 2024. nakon što su pružili razočaravajuću igru i remizirali 1-1 sa Danskom u Frankfurtu, što znači da će se sve odlučivati u posljednjoj utakmici grupe.

Nakon što su rano postigli gol u pobjedi od 1-0 protiv Srbije, “Tri lava” su ponovo napravili impresivan početak protiv Danske, postigavši gol već u 18. minuti u Frankfurtu. Kyle Walker je bio arhitekta akcije, pokazujući veliku upornost da osvoji loptu visoko na terenu prije nego što je njegov centaršut skrenut ka Harryju Kaneu, koji je postigao jednostavan gol i postao treći engleski igrač koji je postigao gol na četiri različita velika turnira. Međutim, Engleska nije uspjela da izgradi na Kaneovom 64. golu za reprezentaciju, usvojivši pasivan pristup prije nego što ih je konačno kaznio Morten Hjulmand svojim projektilom u 34. minuti. Vezista je imao dovoljno vremena da uputi snažan udarac iz daljine, pogodivši stativu i poslavši danske navijače u ekstazu.

Nakon razočaravajućeg završetka prvog poluvremena, Engleska je ponudila pozitivan odgovor u uvodnim fazama drugog poluvremena. U svom posljednjem potezu prije nego što ga je zamijenio Conor Gallagher, Trent Alexander-Arnold je poslao sjajan dugi pas ka Bukayo Saki, koji je glavom pogodio spoljni dio mreže iz uskog ugla. Nedugo zatim, Phil Foden je skoro iznenadio Kaspera Schmeichela, pogodivši stativu snažnim udarcem sa ivice šesnaesterca. Ti kratki trenuci nade nisu odvratili Garetha Southgatea od daljih promjena, pa su u igru ušli Jarrod Bowen, Eberechi Eze i Ollie Watkins. Potonji je ubrzo bio u centru akcije, utrčavši na Jude Bellinghamovu sjajnu loptu prije nego što je Schmeichel obranio njegov udarac iz blizine.

Engleska je ubrzo shvatila da mora ostati oprezna na suprotnom kraju terena, jer je Jordan Pickford u punom padu zaustavio Pierre-Emile Højbjergov udarac. Højbjerg je zatim uputio još jedan udarac iz daljine nakon što je iskoristio Bellinghamovu grešku, ali je Pickford sa olakšanjem gledao kako lopta prolazi pored gola. Engleska je na kraju morala biti zadovoljna bodom, što ih i dalje ostavlja na vrhu grupe pred posljednji meč protiv Slovenije, dok je Danska treća sa dva boda.

Ostavite odgovor

Please enter your comment!
Please enter your name here