Nevjerovatna pobjeda Austrije: Poljska na koljenima, Rangnickov tim slavi!

0

Tim Ralfa Rangnicka, Austrija, ostvario je prvu pobjedu na UEFA Euro 2024 savladavši Poljsku sa 3-1 u Berlinu, produživši svoj impresivni niz na osam utakmica bez poraza od posljednjih devet.

Uprkos očekivanom porazu od Francuske u prvom kolu, koji je bio pomalo i nesretan, svi pogledi bili su uprti u austrijski tim koji je znao da poraz nije opcija za njihove aspiracije za prolaz. Rangnickova ekipa je nastavila tamo gdje je stala protiv Francuske, a Austrijanci su nagrađeni za svoju ranu dominaciju uvodnim golom. Gernot Trauner je iskoristio dobar centaršut Phila Mwenea i glavom poslao loptu iza Wojciecha Szczęsnyja u gornji ugao poljskog gola.

Ali, kao i u utakmici protiv Francuske, Austrija nije uspjela sačuvati mrežu netaknutom, jer je Poljska izjednačila sredinom prvog poluvremena. Nakon perioda pritiska, Krzysztof Piątek je uspio da uputi udarac u kaznenom prostoru i postigne gol. Piątek je bio u poznatom okruženju, postigavši 13 golova na Olympiastadionu za Herthu Berlin.

Austrija je bila zatečena izjednačenjem Poljske i nije uspjela pronaći svoj ritam u drugom poluvremenu, ali zahvaljujući kvalitetu unutar tima, Rangnickovi momci su uspjeli vratiti vodstvo malo nakon sat vremena igre. Nakon lijepo izgrađene timske akcije, Christoph Baumgartner je završio preciznim udarcem u dalji ugao.

Rezultat je bio zaključen 10 minuta prije kraja, kada je Marcel Sabitzer iznudio penal nakon što ga je Szczęsny oborio. Sudija Halil Umut Meler nije imao izbora nego da pokaže na bijelu tačku. Golman Poljske nije uspio da ispravi grešku, a Marko Arnautović je sigurno realizovao penal, održavajući nade Austrije za prolazak dalje, dok je Poljska ostala u teškoj situaciji nakon što nije uspjela iskoristiti ranije izjednačenje.

Ostavite odgovor

Please enter your comment!
Please enter your name here