TNS i Mališeva nijesu amaterske ekipe, a evo i zbog čega

0

Fudbaleri Dečića poraženi su sinoć u Velsu od TNS-a u prvom meču 1. kola kvalifikacija za Ligu šampiona ubjedljivo 3-0.

Ne postoji opravdanje ta lošu igru i rezultat tima iz Tuzi, ali se ne može se reći da je TNS “amaterski” klub.

Klub koji se prošle sezone prošetao Premijer ligom Velsa, tim koji je od 22 utakmice 20 riješio u svoju korist, upisao svega dva remija ne može biti amaterski.

Tim koji u svojim redovima ima reprezentativce svoje i okolnih zemalja, takođe, ne može biti amaterski kako se to u javnosti prethodnih dana predstavlja.

Klub sa bogatom tradicijom, koji je nekoliko godina neprikosnoven u Velsu, ne može biti amaterski – daleko od toga. Klubovi koji su amaterski nijesu u tolikoj mjeri ozbiljni kao klub iz Velsa. A ono o čemu govorim je sama organizacija u i oko kluba.

Takođe, Budućnost će u četvrtak igrati protiv Mališeve na Kosovu. Riječ je o jednom veoma ozbiljnom klubu koji ima reprezentativce od A do kadetske selekcije Kosova. Takođe, u tom klubu ima i fudbalera sa strane.

Vrijednost Mališeve je preko 4.000.000 eura. Najskuplji fudbaler je Drilon Hazrollaj (750.000) inače reprezentativac Kosova. Tu je i rođak Granita Džake, Agon koji je bio član omladinske selekcije Albanije. Tu je i Besnik Ferati bivši mladi reprezentativac Makedonije.

U Mališevi igra i nekadašnji sjajni ofanzivac Grblja i Zete Elom Kođo Nijaveđi, kao i engleski internacionalac Ronald Sobovale

Ostavite odgovor

Please enter your comment!
Please enter your name here