Crnogorski klasik u Podgorici: Može li Sutjeska iznenaditi Budućnost?

0

Budućnost 🆚 Sutjeska

🏟️ Stadion: DG Arena, Podgorica
⏰ Datum i vrijeme: 11.08.2024, 20:00

Crnogorski fudbalski klasik ponovo je na rasporedu, ovoga puta u 2. kolu nove sezone 1.CFL. Budućnost iz Podgorice dočekuje svoje dugogodišnje rivale, Sutjesku iz Nikšića, na DG Areni. Budućnost ulazi u ovaj meč nakon pobjede nad Petrovcem 2:1 na otvaranju sezone, dok je Sutjeska započela sa remijem, igrajući 1:1 protiv aktuelnog šampiona Dečića.

Istorija susreta

Tradicija je snažno na strani Budućnosti, koja je u međusobnim susretima ostvarila 36 pobjeda, dok je Sutjeska slavila 13 puta, a 25 susreta završeno je bez pobjednika. Posebno kada se igra u Podgorici, Budućnost ima dominantan skor od 21 pobjede, uz 12 remija i samo četiri pobjede Sutjeske. Sutjeska nije uspjela da savlada Budućnost u posljednjih 13 mečeva, što dodaje dodatni pritisak na tim iz Nikšića da prekine niz.

Taktička očekivanja

Budućnost će vjerovatno nastojati da iskoristi svoju tradicionalnu dominaciju i snažan start sezone kako bi kontrolisala igru i pokušala da ostvari još jednu pobjedu. Sutjeska, s druge strane, dolazi sa motivom da prekine negativan niz protiv Budućnosti i potencijalno iznenadi domaćina predvođena svojim pojačanjima. Očekuje se da će ključni igrači oba tima igrati važnu ulogu, a posebno će se paziti na performanse novih pojačanja Sutjeske u pokušaju da donesu novu dinamiku u tim.

Zaključak

Očekuje se uzbudljiv i napet susret u Podgorici, gdje će Budućnost tražiti da nastavi svoju dominaciju, dok Sutjeska ima priliku da pokaže da su spremni za izazove koje nosi nova sezona.

Ostavite odgovor

Please enter your comment!
Please enter your name here