Mornar ostvario istorijski rezultat: Častan kraj evropske avanture

0

Fudbaleri Mornara iz Bara postigli su veliki uspjeh ovog ljeta igrajući kvalifikacije za Ligu konferencija!

Rezultat koji su postigli donosi dodatni sjaj klubu koji je ove godine po prvi put u svojoj istoriji izborio plasman u kvalifikacije za jedno evropsko takmičenje.

Sinoć su remizirali sa Pakšijem 2-2 što nije bilo dovoljno za plasman u plej-ofu. Podsjećamo, Mornar je u prvom meču pretrpio nesrećan poraz od 3-0, u kojem je, prema mnogima, glavni arbitar značajno uticao na krajnji rezultat u korist Pakšija. Međutim, uprkos tom porazu, ekipa iz Bara pokazala je izuzetnu borbenost i karakter u revanšu.

Mornar je ovog ljeta uspio ne samo da predstavi Crnu Goru u najboljem svjetlu, već i da izgradi respektabilnu reputaciju u evropskim okvirima. Kao domaćini, ostali su neporaženi, ostvarivši pobjede nad Dinamom iz Tbilisija i Radničkim iz Kragujevca, te sinoćnji remi sa Pakšijem. Ovi rezultati daju nadu i dodatni podstrek klubu da nastavi sa rastom i napretkom.

Veliki uspjeh na evropskoj sceni donio je i finansijsku korist za Mornar. Klupska kasa će biti punija za preko 1.000.000 eura, što predstavlja izuzetan podsticaj za dalja ulaganja. Iako je prelazni rok okončan, već se razmišlja o zimskom periodu kada će se klub dodatno pojačati, s ciljem da ponovo napadne jedno od tri mjesta koja vode u Evropu.

Uspjeh Mornara nije značajan samo za klub, već i za cjelokupni crnogorski fudbal, koji je ranijih sezona bio na samom evropskom dnu. Ovaj rezultat daje nadu da se crnogorski klupski fudbal može vratiti na pravi kolosijek.

Uprava Mornara, zajedno sa čelnicima Opštine Bar, ima sada veliku odgovornost da nastavi sa ulaganjima i radom kako bi klub išao samo uzlaznom putanjom. Ovaj uspjeh treba iskoristiti kao temelj za dalji razvoj, a ne dopustiti da klub krene silaznom putanjom, kako su to nažalost doživjeli neki drugi klubovi.

Mornar je ovim rezultatima pokazao da ima potencijal i da je na pravom putu ka izgradnji ozbiljne fudbalske priče, koja bi mogla postati primjer mnogima u regionu.

Sastav Zorana Đuraškovića se sada okreće obavezama u 1.CFL gdje ih već narednog vikenda čeka utakmica sa Jedinstvom u Baru.

Ostavite odgovor

Please enter your comment!
Please enter your name here