SO Zeta pred raspravom o preuzimanju FK Zeta: Nova era za prvog šampiona Crne Gore?

0

Na narednoj sjednici Skupštine Opštine Zeta, koja će se održati 28. avgusta u velikoj sali KIC-a Zeta, odbornici će raspravljati o preuzimanju osnivačkih prava nad Fudbalskim klubom Zeta. Ova odluka mogla bi označiti početak nove ere za prvog šampionski klub Crne Gore, koji se nalazi u izazovnoj fazi svog postojanja.

Nakon što je prošle sezone Zeta izborila plasman u Drugu crnogorsku ligu (2. CFL), uprava kluba i čelnici Opštine Zeta postigli su dogovor da klub pređe u vlasništvo opštine. Taj dogovor je bio znak optimizma za sve navijače i ljubitelje fudbala u Zeti, jer se očekivalo da će opština značajno investirati u klub, kako bi se Zeta što prije vratila u Prvu crnogorsku ligu (1. CFL) i postala redovan učesnik evropskih takmičenja.

Međutim, situacija se zakomplikovala nakon kontroverzne utakmice baraža protiv Budve, što je rezultiralo povratkom Zete u niži rang takmičenja. Uprkos ovim poteškoćama, predstojeća sjednica SO Zeta mogla bi donijeti pozitivne promjene za klub. Ukoliko odbornici usvoje odluku o preuzimanju osnivačkih prava, Zeta će zvanično postati klub pod upravom opštine, što otvara vrata za značajne investicije i razvoj.

Navijači i fudbalski entuzijasti u Zeti nadaju se da će opština ubrzo krenuti u realizaciju projekata rekonstrukcije stadiona, koji bi mogao postati moderna fudbalska arena. Već godinama se govori o izgradnji istočne tribine po UEFA standardima, kao i o adaptaciji zapadne tribine, što bi značajno unaprijedilo uslove za igranje fudbala u Zeti.

Uz već postojeće reflektore i odličnu travnatu podlogu, stadion Trešnjica bi, uz dodatna ulaganja, mogao postatiTrešnjicaevropskim utakmicama u bliskoj budućnosti. Ukoliko Opština Zeta uđe u ovaj ambiciozni projekat, Zeta bi se mogla u potpunosti konsolidovati i krenuti uzlaznom putanjom ka povratku na fudbalsku mapu Crne Gore.

Bez sumnje, preuzimanje kluba od strane opštine pruža stabilnu finansijsku osnovu, a uz podršku sponzora, Zeta ima priliku da se vrati tamo đe i pripada – u vrh crnogorskog fudbala. Na ovom putu, ključna će biti i podrška mlađim kategorijama, koje mogu biti temelj za dugoročan uspjeh kluba.

Svi ljubitelji fudbala u Zeti sa nestrpljenjem iščekuju raspravu u SO Zeta, vjerujući da će donijeti pozitivne odluke koje će vratiti stari sjaj prvom šampionu Crne Gore.

Ostavite odgovor

Please enter your comment!
Please enter your name here