Osimhen nakon dolaska u Istanbul: Ovdje su najbolji navijači na svijetu

0

Novi igrač Galatasaraja, 25-godišnji Nigerijac Victor Osimhen, stigao je na Ataturk aerodrom gdje ga je dočekala velika grupa navijača s pjesmama i navijačkim skandiranjima. Osimhen je uz srdačne ovacije i vatrenu podršku navijača pokazao svoje uzbuđenje što će biti dio istanbulskog velikana.

Po dolasku, Osimhen je iz aerodroma napustio u pratnji potpredsjednika Galatasaraja İbrahima Hatipoglua, i direktora fudbala, Cenka Erguna, specijalnim vozilom. Nigerijski napadač nije krio svoje oduševljenje zbog dolaska u Istanbul.

Osjećam se sjajno što sam ovdje. Atmosfera je nevjerovatna. Ovdje su najbolji navijači na svijetu. Lijepo je biti ovdje i veoma sam uzbuđen. Jedva čekam da izađem na teren i vidim navijače. Učinit ću sve što mogu za njih”, izjavio je Osimhen.

Na pitanje o igranju zajedno s Driesom Mertensom, Osimhen je istakao: “Mertens je fantastičan igrač i sjajna osoba. Mnogo mi je pomogao. Razgovarao sam s njim prije dolaska. Radujem se što ću igrati s njim, kao i s ostalim saigračima.”

Prošle sezone, Osimhen je za italijanski Napoli odigrao 32 utakmice i postigao 17 golova, čime je privukao pažnju brojnih evropskih klubova.

Ostavite odgovor

Please enter your comment!
Please enter your name here