Strasti u komšiluku se ne smiruju, Piksi novom novom izjavom ‘zakopao’ sam sebe

0

Danska je lagano savladala Srbiju s 2:0 u 2. kolu Lige nacija i došla je do stopostotnog učinka nakon dva odigrana kola. Orlovi s druge strane imaju bod kojeg su sretno izvukli protiv Španije, no javnost je ponovo izuzetno nezadovoljna vođenjem selekcije od strane Dragana Stojkovića koji je još nakon meča čestitao Yussufu Poulsenu na golu kao da ga je njegov igrač postigao.

Yussuf Poulsen postigao je protiv Srbije gol o kojem će se pričati. Napadač RB Leipziga je škaricama pogodio za 2:0 i dovršio je izuzetno skromne Orlove.

Nakon utakmice selektor Srbije Dragan Stojković oduševljeno je za danske medije komentarisao ovaj gol. Kao da je u najmanju ruku njegov igrač to napravio.

“O Bože. Aplauz za njega. Prelijep gol. Francuzi ovo zovu ‘šapo’. Fantastična reakcija. Čestitam mu”, rekao je Stojković za TV.

Srbima se ovakva izjava naravno nije dopala. Piksi hvali protivničke fudbalere i golove protiv svoje selekcije, dok njegov tim odavno ne zna šta je gol iz igre i mnogi tvrde da je sam sebe dodatno ‘zakopao’ ovom izjavom.

Samo jedan su zabili Srbi u posljednjih pet utakmica pod vodstvom Stojkovića. On se desio iz prekida na Euru protiv Slovenije kada je mrežu protivnika pogodio Luka Jović.

Realizacija je očigledno ogroman problem. Čudno je to za selekciju koja je imala u svom sastavu Aleksandra Mitrovića, Dušana Tadića, Dušana Vlahovića, no jednostavno nešto nije štimalo.

Tadić je prošlost jer se nakon sukoba sa Stojkovićem oprostio od nacionalnog tima, Mitrović nije želio doći, kao i Dušan Vlahović.

I bez njih i usprkos katastrofalnoj igri koju je vidio čitav svijet, popularni Piksi je zadovoljan onim što je njegova selekcija napravila protiv Danske.

“Danska je zaslužila pobjedu, ali nisam vidio da su nam stvorili neke posebne šanse ili probleme”, istakao je Piksi za dansku TV 2 i dodaje:

“Nas je VAR koštao. Nismo imali sreće u tom trenutku. Danska je odigrala veoma iskusno. To je tim s velikim kvalitetom i odličnom fizičkom spremom”, rekao je srpski selektor i potom je zaprijetio:

“Ostaje nam da vam se revanširamo kod kuće”, poručio je Stojković.

Ostavite odgovor

Please enter your comment!
Please enter your name here