Tumbaković: Ne kajem se zbog toga što sam uradio Crnoj Gori

3
foto: fscg.me

Bivši selektor Crne Gore, Ljubiša Tumbaković, izjavio je da ne žali zbog odluke iz 2019. da ne vodi reprezentaciju u utakmici protiv Kosova. U emisiji “Majstorija”, objasnio je da je žrijeb donio neugodnu situaciju, te da se nadao kako će se stvari promijeniti prije meča. Međutim, dva dana prije utakmice pritisak se pojačao, posebno prema igračima Zvezde, Filipu Stojkoviću i Mirku Ivaniću, kojima je sugerisano da neće moći da se vrate u Srbiju ako nastupe. Tumbaković je smatrao da ni on ne može da vodi tim ako oni ne igraju.

– To što se dogovdilo dva dana prije meča ne bih poželio nikome. Krenulo je od pojedinih rukovodioca da pojedini igrači Zvezde koji su iz Srbije, a tada su igrali za Crnu Goru (Stojković i Ivanić), ako budu igrali protiv Kosovan eće moći da se vrate u Srbiju. Ako je tako bilo sa njima, onda je tako i sa mnom, je li tako? To je bilo prezentovano i Deju Savićeviću. Ja sam prebacio lopticu da on priča sa tim ljudima, to su njegove kolege, grupa ljudi sa kojima on sarađuje. Da su igrači Zvezde pristali da igraju, ja bih pristao da vodim. Kad oni ne igraju, ne mogu ni ja da vodim – kazao je Tumbaković.

Naglasio je da po njemu nije bilo razumijevanja iz Fudbalskog saveza Crne Gore i da je saradnja prekinuta bez pozdrava, iako su tri i po godine radili bez problema. Najteže mu je pao sastanak s igračima, s kojima je dotad imao dobar odnos, ali se nakon svega osjećao kao izdajnik.

– Nikad se nijesam čuo ni sa Dejom, ni sa bilo kim iz crnogorskog Saveza nakon toga. Žao mi je, stvarno mi je žao. I dalje mislim da nijesam dio ozbiljne krivice, nego logičnog spleta okolnosti. Ne osuđujem ni njih, i oni misle možda kao ja. Ne zamjeram mu. To je njegova odluka. Ovo je moja odluka. Mislim da je moja ispravna i logična. Tog momenta sam tako mislio i ne kajem se. Sebe sam ubijedio da sam donio pravu odluku, kako je moralo da bude – zaključio je Tumbaković.

Tumbaković je nakon što je ostavio na cjedilu reprezentaciju Crne Gore preuzeo vođenje Srbije na čijoj se klupi zadržao godinu i po.

3 COMMENTS

  1. SVAKI INTERVJU KOJI JE DAO OD 2019 POMINJE MEČ SA KOSOVOM.ODJ…. BUDALO.I TI I TAJ STOJKOVIČ I IVANIĆ.SA VAMA JE TU NEĐE I SAVIĆEVIĆ.ON VAS JE I OKUPIO I STAVIO POD CRNOGORSKU ZASTAVU.SVI STE GREŠNI KAKO STE POSTUPILI.BOG SVE VIDI.JA KRIVIM I SAVIĆEVIĆA.STOJKOVIĆU JE TREBALO ZABRANITI DA IGRA ZA CRNU GORU PRIJE TOGA,ZBOG SRAMNOG NAVIJANJA NA KOŠARKAŠKOM MEČU CRVENA ZVEZDA-BUDUĆNOST.IZMEĐU OSTALOG I ZBOG TOGA ZAMJERAM SAVIĆEVIĆU.OVAKO JE DOZVOLIO DA GA JEDNA PETPARAČKA GRUPA DOVEDE PRED SVRŠEN ČIN.SRAMOTA ZA SVE VAS JADNICI-Ž I V J E L O K O S O V O A VAS KO JE….BIĆE CRNE GORE I BEZ VAS.

  2. Ne treba prenositi ovakve intervjue. Čovjek je sve rekao kad je izdao svoju ekipu. Kod god misli dobro svojoj zemlji ili klubu neće primiti ovu moralnu nulu od čovjeka.

Ostavite odgovor

Please enter your comment!
Please enter your name here