Disciplinska komisija udarila OFK Grbalj po džepu – evo zbog čega!

0
FSCG

Na sjednici Disciplinske komisije Fudbalskog saveza Crne Gore (FSCG), donijete su odluke u vezi s prekršajima na utakmicama 8. kola Druge crnogorske fudbalske lige (2.CFL). Komisija je izdala niz opomena igračima i zvaničnicima klubova, a sankcije zbog javnih opomena pogodile su dva fudbalera.

Prema članu 20, stav 1 Disciplinskog pravilnika FSCG, po osnovu tri javne opomene, dva igrača nemaju pravo nastupa u narednom kolu. Stefan Papović iz OFK „Grbalj“ i Pavle Obadović iz FK „Rudar“ neće biti u mogućnosti da pomognu svojim timovima u narednim utakmicama. Ove sankcije su automatske i u skladu s pravilima FSCG koja kažnjavaju ponovljena nesportska ponašanja na terenu.

Osim suspenzija za igrače, OFK „Grbalj“ je kažnjen novčanom kaznom u iznosu od 300 eura zbog šest opomenutih igrača na utakmici protiv FK „Kom“. Disciplinska komisija je postupila u skladu sa članom 59, stav 1, tačka 1 Disciplinskog pravilnika FSCG, koji predviđa kazne za klubove u slučaju velikog broja disciplinskih prekršaja igrača u toku jedne utakmice.

Disciplinska komisija je opomenula i zvaničnika kluba OFK „Mladost Lob.bet“, Nedeljka Vlahovića, zbog nesportskog ponašanja tokom utakmice.

Disciplinska komisija FSCG pokazala je strogoću prema igračima i klubovima u 2.CFL, izričući kazne zbog nepoštovanja disciplinskih pravila. Papović i Obadović će propustiti naredno kolo, dok će OFK „Grbalj“ morati da plati novčanu kaznu zbog niza prekršaja svojih fudbalera.

Ostavite odgovor

Please enter your comment!
Please enter your name here