Osmajića čeka suspenzija!

0

Crnogorski napadač Milutin Osmajić našao se u središtu pažnje nakon nesvakidašnjeg incidenta u utakmici protiv Blekburna u okviru FA kupa. Naime, Fudbalska asocijacija Engleske (FA) optužila je 24-godišnjeg Nikšićanina za ujedanje protivničkog defanzivca Ovena Beka, što bi moglo rezultirati ozbiljnom kaznom.

Iako je tokom same utakmice Osmajić prošao samo sa žutim kartonom, nakon pregleda snimaka i sprovedene istrage, FA je odlučila da pokrene postupak protiv njega. Incident se dogodio u žaru borbe, ali sudija nije primijetio punu ozbiljnost situacije i izbjegao je da ga sankcioniše crvenim kartonom. Ipak, Osmajiću sada prijeti daleko strožija kazna od strane disciplinskih organa.

FA je Osmajića zvanično optužila, a on ima rok do ponedjeljka da se izjasni po ovom pitanju. Ukoliko se dokaže da je kriv, napadača gotovo sigurno čeka duža suspenzija, slična onoj koju je svojevremeno dobio Luis Suarez. Urugvajac je 2013. godine, zbog ujedanja Branislava Ivanovića, bio suspendovan na čak deset utakmica u Premijer ligi, što je postavilo presedan za ovakve vrste nesportskih ponašanja.

Ostaje da se vidi kako će se Osmajić i njegov klub braniti pred FA, ali jedno je sigurno – ovakav potez mogao bi ozbiljno uticati na njegovu karijeru u Engleskoj.

Ostavite odgovor

Please enter your comment!
Please enter your name here