Heroj “plavih”: Sve je bilo na najvećem nivou

0
FOTO: FSCG

Budućnost je u 9. kolu 1. CFL ostvarila važan trijumf u derbiju protiv Dečića, savladavši prošlogodišnjeg šampiona na njegovom novootvorenom stadionu u Tuzima rezultatom 2:0. Pred punim tribinama, ekipa iz Podgorice je dominirala, a junak utakmice bio je Milan Vukotić, koji je sa dva fenomenalna pogotka donio tri boda “plavo-bijelima”. Asistenti su bili Ognjen Gašević i Ivan Bulatović, a pobjedom je Budućnost dodatno povećala bodovnu prednost na vrhu tabele.

Ovim trijumfom, Budućnost je došla do 23 boda, što je osam više od Dečića, njihovog direktnog rivala za šampionsku trku, i devet više od trenutno trećeplasiranog Petrovca. Ekipa iz Podgorice je pokazala zašto je najtrofejniji i najveći klub u Crnoj Gori, ostajući jedini neporaženi tim u ligi sa sedam pobjeda i dva remija.

Milan Vukotić, 21-godišnji plejmejker Budućnosti, bio je ključni igrač susreta, a nakon meča izrazio je zadovoljstvo zbog igre svog tima i svoje forme:

Otvorili smo utakmicu na vrijeme, pa je sve bilo mnogo lakše u nastavku. Derbi je uvijek specifičan meč, bez obzira na tabelu, formu ili razliku u bodovima. Mislim da smo dobro odigrali, kao kolektiv smo izgledali odlično u svim segmentima, osvojili tri važna boda na gostovanju i učvrstili se na vrhu tabele“, istakao je Vukotić.

Njegova briljantna forma nije slučajna, budući da je Vukotić sa pet postignutih golova prvi strijelac lige, dok sa četiri asistencije takođe prednjači u domaćem prvenstvu. Uprkos ovim brojkama, mladi vezista ostaje skroman i usredsređen na timski uspjeh.

Naravno, morate da budete zadovoljni kada uđete u seriju golova i asistencija, ali želim da budem još bolji kako individualno, tako i kolektivno kako bih doprinio timu što više mogu. Sjutra se vraćamo obavezama i željni smo novih izazova na treninzima i utakmicama. Na kraju krajeva, Budućnost uvijek traži samo najbolje, i to svi mi znamo jer smo svjesni veličine i značaja dresa koji nosimo.“

Nakon što je osigurao tri boda u ovom važnom derbiju, Vukotićev učinak sigurno će privući pažnju selektora Roberta Prosinečkog, a mnogi ga vide kao kandidata za poziv u A selekciju Crne Gore u predstojećim mečevima Lige nacija protiv Turske i Velsa. Milan je i sam istakao da bi mu taj poziv mnogo značio:

Uvijek ću se sa velikim ponosom odazvati i dati cijelog sebe za dres sa državnim grbom, jer reprezentacija za svakog igrača mora da bude privilegija. Naravno, na selektoru je da odluči da li zaslužujem poziv ili ne,“ poručio je Vukotić.

Budućnost nastavlja svoj pohod ka šampionskoj tituli, a veza mladih talenata i iskusnih igrača očigledno funkcioniše na najbolji mogući način, što se vidjelo i u ovom meču. Sa mladim liderima poput Vukotića, ekipa iz Podgorice djeluje spremno da nastavi dominaciju na crnogorskim terenima.

Ostavite odgovor

Please enter your comment!
Please enter your name here