SVI NA STADION, PODRŽIMO MLADE NADE BUDUĆNOSTI!

0
FK BUDUCNOST

Večeras, od 19 sati, stadion pod Goricom biće poprište odlučujućeg susreta omladinaca Budućnosti i gruzijskog Dinama iz Tbilisija u revanš meču prvog kola kvalifikacija za omladinsku Ligu šampiona. Nakon prvog duela u Gruziji, koji je završen pobjedom domaćina rezultatom 3:2, mladi “plavo-bijeli” tražiće trijumf na domaćem terenu kako bi nadoknadili minimalan zaostatak i izborili prolaz u narednu fazu takmičenja.

Iako su u Tbilisiju prikazali dobru igru, izabranici Budućnosti nisu uspjeli da izbjegnu poraz. Uprkos tome, atmosfera u ekipi je pozitivna, a optimizma pred večerašnji meč ne manjka. Mladi fudbaler Danilo Vukanić, koji već ima iskustvo igranja u Prvoj crnogorskoj ligi, vjeruje da Budućnost ima kvalitet i snagu da preokrene situaciju.

Bolja smo ekipa od Dinama. U prvoj utakmici nedostajalo nam je malo sreće, ali pokazali smo da možemo ravnopravno da se nosimo sa njima. Sada nam fali podrška sa tribina i nadam se da će nas navijači podržati u velikom broju. Kada igramo kod kuće, to je potpuno drugačija utakmica. Ako se tribine napune, to će nam dati dodatni vjetar u leđa,” poručio je Vukanić, ohrabrujući navijače da se pojave u što većem broju.

Budućnost će na terenu tražiti balans između napada i odbrane, svjesna da jedan primljeni gol može dodatno otežati situaciju. Trener plavo-bijelih vjeruje u sposobnost svoje ekipe da nametne ritam i prikaže bolju igru nego u prvom susretu. Svaka greška mora biti svedena na minimum, a mladi tim moraće biti maksimalno koncentrisan tokom svih 90 minuta.

Simbolična cijena karata za večerašnji susret iznosi dva eura, a sav prihod od prodaje biće doniran u humanitarne svrhe. Na ovaj način, Budućnost ne samo da poziva navijače da podrže mlade talente u važnoj evropskoj utakmici, već i da se pridruže akciji koja će pomoći onima kojima je pomoć najpotrebnija.

Podgorica večeras ima priliku da podrži svoje mlade fudbalere u ključnoj borbi za plasman u narednu rundu omladinske Lige šampiona. Uz podršku sa tribina i odlučnost na terenu, Budućnost može pokazati sav svoj potencijal i napraviti iskorak na evropskoj sceni. Sve oči biće uprte na stadion pod Goricom, gdje nas očekuje uzbudljiv meč i, nadamo se, slavlje domaćih momaka.

Ostavite odgovor

Please enter your comment!
Please enter your name here