Dambrauskas: Jovetićev dolazak je velika stvar ne samo za Omoniju već i za kiparski fudbal

0

Stevan Jovetić je od ponedjeljka zvanično novi član kiparske Omonije iz Nikozije, a njegov dolazak izazvao je oduševljenje u klubu.

Trener Omonije, Valdas Dambrauskas, pohvalio je dolazak crnogorskog kapitena i naglasio njegovu važnost za klub i kiparski fudbal.

Kada imate priliku da dovedete igrača Jovetićevog kalibra, jednostavno morate biti zadovoljni. Vjerujem da će njegov dolazak podići ne samo Omoniju, već i cijelu kiparsku ligu,“ istakao je Dambrauskas.

Jovetić, koji je u svojoj bogatoj karijeri nosio dresove klubova poput Mančester sitija, Intera, Fiorentine, Monaka i Sevilje, naveo je da je upravo litvanski stručnjak jedan od ključnih razloga njegovog dolaska na Kipar.

Njegov dolazak pokazuje koliko je kiparska liga napredovala, jer je uspjela privući igrača takvog profila,“ dodao je Dambrauskas, bivši trener Hajduka, Ludogoreca i OFI Krita.

Trener Omonije je istakao da Jovetić može biti uzor za mnoge mlade fudbalere.

On je pravi primjer profesionalizma. Njegova posvećenost, način na koji se priprema za utakmice, sve to može biti uzor mlađim igračima. Stevan je istinski profesionalac i njegov kvalitet nije upitan,“ rekao je Dambrauskas.

Kao dokaz Jovetićeve profesionalnosti, Dambrauskas je naveo činjenicu da je kapiten Crne Gore došao u klub u vrhunskoj fizičkoj spremi, iako je nekoliko mjeseci bio bez angažmana.

Iako nije imao klub skoro četiri mjeseca, trenirao je individualno i sa nekoliko timova. Došao je spreman da odmah bude u konkurenciji za nastup. Njegova radna etika, mentalitet i motivacija zaista su impresivni,“ dodao je litvanski stručnjak.

Na pitanje o tome kako planira da koristi Jovetića u taktičkom smislu, Dambrauskas je odgovorio: „Kada imate inteligentne igrače poput Jovetića, pozicija nije toliko bitna – oni jednostavno igraju fudbal.“

Jovetić neće moći igrati evropske utakmice do januara, ali bi svoj debi za novi klub mogao zabilježiti već u neđelju protiv Arisa iz Limasola.

Ostavite odgovor

Please enter your comment!
Please enter your name here