DRAGIĆEVIĆ: Volio bih da vratim Petrovcu za sve što mi je omogućio, za razliku od Mogrena

0

Petrovac je ponovo hit prvenstva u Meridianbet Prvoj Crnogorskoj fudbalskoj ligi.

Ovakve i slične rečenice postale su tradicionalne, maltene svakog septembra ili oktobra: Petrovac zaista vrlo često otvara sezonu dobrim igrama i rezultatima.

U klubu koji je uz Budućnost i Sutjesku jedini koji je svih 18 sezona od sticanja nezavisnosti član elitnog domaćeg fudbalskog društva, nadaju se da će ovogodišnja jesenja bajka potrajati malo duže; da će ih odvesti tamo gdje su prvi i za sada posljednji put bili prije deceniju i po – u Evropi (2009. godina).

Zdravko Dragićević postigao je tada gol za senzacionalnu eliminaciju kiparskog Anortozisa, tima koji je samo sezonu ranije igrao grupnu fazu Lige šampiona. Dragićević je tada kapiten predvodio “nebesko-plave” do najvećeg uspjeha – trofeja u Kupu, a zatim i evropskih podviga.

Sada, 15 godina kasnije, vjeruje da je u stanju da isto uradi kao trener.

“Iskreno, kada su mi ljudi iz kluba ukazali šansu, u podsvijesti sam imao to – kao kapiten sam sa Petrovcem stigao do najvećih uspjeha u istoriji kluba, zašto ne bih uradio to i kao trener”, kaže sada 38-godišnji Dragićević u razgovoru za Meridiansport.

Njegov tim je nakon 11 kola čvrsto drugi na tabeli – sa tri boda više i utakmicom manje od Dečića, četiri više od Jedinstva.

Vodeća Budućnost odmakla je šest bodova, što Petrovčane ne brine previše, borba za titulu još uvijek nije njihova “zona”.

“Volio bih da vratim klubu za sve što mi je omogućio, prvo kao i igraču, a sada i kao treneru. Sve ono što mi nije omogućio moj matični klub, Mogren”, dodaje Dragićević.

“Akcije” njegovog tima na prvoligaškoj “berzi” dosta se dobro kotiraju, naročito nakon četiri pobjede u posljednjih pet kola. Može li Petrovac da istraje?

“Iza nas su dva fenomenalna mjeseca i rezultat se vidi na tabeli, bez obzira što smo imali neke sasvim druge ambicije. Momci su, ipak, to zaslužili svojim radom, predanošću, ali i karakterom, takmičarskim duhom i kvalitetom. Sve je to njihova zasluga, oni su ti koji na terenu treba da sprovedu sve zamisli, a to je obično najteže. Svaka im čast i nadam se da ćemo svi zajedno nastaviti ovako”.

Dragićević je oprezan, ali i optimističan.

“Naša liga je takva, dva ili tri poraza vas vraćaju u donji dio tabele, zato nema opuštenja, idemo meč po meč. Drago mi je što su i fudbaleri to prihvatili na takav način. Ja kao sportista po prirodi uvijek sam želio da napravim iskorak, kako kao fudbaler, tako sada i kao trener. Zbog toga čvrsto vjerujem da ćemo napraviti nešto posebno”, kaže Dragićević.

Liga je “čudna”, Budućnost se izdvojila na prvom, Petrovac na drugom mjestu. Ko su tu zapravo najveći konkurenti?

“Ima ih puno. Dečić, pa Mornar koji je odličan, iako je krenuo slabije, zatim Jedinstvo – u pitanju je ekipa koja ima ideju u igri i koja nije slučajno četvrta. Zatim Sutjeska koju nikada ne možete da otpišete, ali i Arsenal i ostali timovi. Razlika je u nijansama”, zaključuje Zdravko Dragićević.

Ostavite odgovor

Please enter your comment!
Please enter your name here