Nakon Otranta i Jezera još jedan klub traži trenera!

0
foto: fk-buducnost.me ARHIVA

Trenerske promjene postale su česta pojava u crnogorskom fudbalu ove sezone. Nakon nedavnih odlazaka trenera iz Otranta i Jezera, nova trenerska promjena dogodila se i u nižim rangovima takmičenja. Mirko Šćepanović više nije šef stručnog štaba trećeligaša Zete iz Golubovaca. Prema informacijama CG Fudbal-a, Šćepanović je klub napustio iz privatnih razloga.

Iako su očekivanja bila velika na početku sezone, rezultati Zete u Trećoj ligi Crne Gore nisu opravdali ambicije. Nakon što je Opština Zeta preuzela brigu o klubu, među navijačima i ljubiteljima fudbala u ovom kraju zavladala je velika euforija. Planovi za povratak kluba na staze stare slave bili su veliki, a optimizam je bio na visokom nivou. Ipak, rezultati na terenu nisu pratili ove ciljeve.

Uprkos najavama o novom početku, klub još uvijek nema oformljen Upravni odbor niti Skupštinu. Ovi nedostaci ozbiljno ugrožavaju dalji napredak i stabilnost tima, što može biti dodatni razlog za nedostatak rezultata na terenu.

Odlazak Mirka Šćepanovića dolazi u nezgodnom trenutku za klub koji je i dalje u procesu reorganizacije. Trećeligaš iz Golubovaca je započeo sezonu sa nadom da će se vratiti u viši rang takmičenja, ali trenutna situacija sugeriše da će tim morati ponovo da se konsoliduje kako bi ostvario planirane ciljeve.

Rukovodstvo Zete sada se nalazi pred teškim zadatkom — pronaći novog trenera koji će usmjeriti ekipu ka boljem plasmanu i omogućiti stabilizaciju u turbulentnom periodu. Takođe, od izuzetne važnosti je da se klub hitno pozabavi unutrašnjom strukturom i uspostavi adekvatnu upravljačku organizaciju kako bi osigurao stabilnost i sportski uspjeh.

Navijači i simpatizeri Zete s pravom su zabrinuti za budućnost kluba, ali i dalje gaje nadu da će se tim izboriti sa problemima i vratiti se na pravi put. Za sada, ostaje da se vidi kakvi će biti naredni potezi rukovodstva i kakva će biti sudbina ovog nekadašnjeg prvoligaša.

Ostavite odgovor

Please enter your comment!
Please enter your name here