BIVŠI IGRAČI BUDUĆNOSTI I REPREZENTATIVCI CG PORUČUJU: Budućnost ovog slavnog kluba zavisi od naših zajedničkih napora da se izborimo za slobodan

0

Fudbalski klub Partizan zakazao je Skupštinu za 11. oktobar u prostorijama Sportskog centra Teleoptik u 15 časova. Tim povodom, oglasili su se i potpisnici “Apela za spas Partizana” zvaničnim saopštenjem koje vam prenosimo u cjelosti.

– Nismo se oglašavali nakon poraza u “vječitom derbiju”, ali kompletnoj javnosti je postalo jasno da je problem FK Partizan postao širi društveni i politički problem. Taj problem se mora riješiti hitno i odlučno, ali u tom rješenju nema mjesta onima koji su aktivno ili pasivno učestvovali u ovom sunovratu. Neprihvatljivo je da isti pojedinci, koji su klub doveli na ivicu propasti, i dalje manipulišu njegovim strukturama zarad ličnih interesa i očuvanja svojih pozicija. Kako je moguće da isti oni koji su u januaru 2022. sami sebi izglasali novi mandat do 2027. godine, sada predlažu razrješenje predsjednika i generalnog direktora kluba i izbor novog rukovodstva? Odakle vam pravo da odlučujete više o bilo čemu!? Ako ste već u prvoj polovini ovog novog mandata postali svjesni svoje nesposobnosti da vodite FK Partizan, i to očigledno nakon što vas je neko na to ‘prisilio’, odakle vam moralno pravo da predlažete bilo kakve promjene, pa čak i svoje razrješenje, umjesto da podnesete neopozivu ostavku i konačno preuzmete odgovornost za propadanje kluba?

U petak, možete sebi čestitati na tome što ste kao saučesnici unizili nekada slavni klub i potpisali sve moguće negativne rekorde u dugoj istoriji – najveće poraze, godine bez trofeja i dug koji se mjeri desetinama miliona eura. Čestitajte sebi i na sramno lošem položaju u domaćem fudbalu, u Fudbalskom savezu i Zajednici Superlige, gdje se FK Partizan pita manje nego ikada prije. Možete se “dičiti” i neefikasnom i preobimnom administracijom koja je očigledan primjer najnegativnije moguće selekcije, kojom ste vi sve vrijeme rukovodili.

Na kraju su apelovali na sve navijače da se u 15 časova okupe ispred Zemunela prije održavanja Skupštine, te su istakli tri ključna zahtjeva – smjene na svim nivoima, revizija Statuta i transparentno održavanje nove izborne Skupštine.

– U ime Udruženja bivših fudbalera FK Partizan i nas preko sto koji smo nekada pronosili slavu ovog kluba, apelujemo na sve navijače, simpatizere i sve one kojima je crno-bijela boja u srcu, da se u petak, 11. oktobra, u 15 časova okupe na SC Teleoptik i da zajedno sa navijačima još jednom pošaljemo jasnu poruku – nećemo odustati dok Skupština ne uvaži zahtjeve koji su usaglašeni sa navijačima i proklamovani u “Apelu za spas Partizana”. Hitne smjene na svim nivoima, revizija Statuta kluba i transparentna organizacija potpuno nove izborne Skupštine, koja će staviti isključivo interese FK Partizan u prvi plan. Partizanu nije potrebno vještačko disanje, već reanimacija. Budućnost ovog slavnog kluba zavisi od naših zajedničkih napora da se izborimo za slobodan Partizan.

Među mnogobrojnim fudbalerima nalaze se nekadašnji fudbaleri Budućnosti, Sutjeske, Mogrena, Zete i reprezentativci Crne Gore.

Evo i čitavog spiska:

Ivan Golac, Zoran Cvetanović, Nenad Stojković, Radmilo Ivančević, Rešad Kunovac, Nikica Klinčarski, Dževad Prekazi, Zvonko Varga, Miloš Đelmaš, Sead Mašić, Dragi Kaličanin, Vladimir Vermezović, Ismet Ugljanin, Slobodan Krčmarević, Radosav Nikodijević, Darko Belojević, Goran Bogdanović, Bajro Župić, Milinko Pantić, Miodrag Bajović, Milorad Bajević, Zoran Batrović, Predrag Spasić, Vujadin Stanojković, Budimir Vujačić, Dejan Marković, Miroslav Stević, Predrag Vasiljević, Bratislav Mijalković, Igor Spasić, Zlatko Zahović, Nenad Bjeković junior, Đorđe Tomić, Vuk Rašović, Viktor Trenevski, Damir Čakar, Saša Ilić, Dragan Isailović, Ljubiša Ranković, Dragan Stoisavljević, Goran Trobok, Aleksandar Vuković, Marjan Gerasimovski, Mateja Kežman, Branko Savić, Andrija Delibašić, Nenad Mišković, Dejan Živkvović, Miladin Bečanović, Ajazdin Nuhi, Ivan Stanković, Dejan Ognjanović, Miroslav Radović, Srđan Radonjić, Nikola Drinčić, Ivan Obradović, Antonio Rukavina, Đorđe Lazić, Nikola Gulan, Darko Maletić, Zoran Tošić, Mladen Božović, Živko Živković, Srđa Knežević, Rajko Brežančić, Ljubomir Fejsa, Radosav Petrović, Darko Brašanac, Vladimir Stojković, Marko Šćepović, Lazar Marković, Saša Marković, Nikola Ninković, Stefan Šćepović, Tomislav Pajović, Miloš Jojić, Petar Škuletić, Nikola Trujić i Marko Janković.

Ostavite odgovor

Please enter your comment!
Please enter your name here