Denizli: Crna Gora ima najslabiji tim u grupi

0

Nakon pobjede turske reprezentacije nad Crnom Gorom, dva bivša turska reprezentativca, Mustafa Denizli i Rıdvan Dilmen, podijelili su svoje mišljenje o utakmici u programu HT Spor, odgovarajući na pitanja glavnog urednika HT Spor kanala, Mehmeta Ayana.

Denizli: „Teška pobjeda u važnoj utakmici“

Mustafa Denizli je naglasio da je ovo bila izuzetno teška utakmica, iako je Crna Gora najslabiji tim u grupi. „Bila je ovo veoma problematična utakmica, ali smo uspjeli ostvariti najbolji mogući rezultat za nas. Gledano generalno, najkvalitetniji tim u grupi je Vels, dok je Crna Gora najslabija i poražena je i od njih, a sada i od nas. Iako je bilo napeto, uspjeli smo ostvariti važnu pobjedu i napravili ozbiljan korak naprijed na tabeli. Sada imamo prednost i očekuje nas meč protiv ekipe koju smo već savladali. Posebno je interesantno da je Island napravio nevjerovatan preokret od 0-2, što je možda bio jedini rezultat koji bismo priželjkivali“, izjavio je Denizli.

Dilmen: „Sviđa mi se energija tima“

Rıdvan Dilmen je pohvalio turski tim, ističući njihovu motivisanost i energiju na terenu. „Generalno, jako mi se svidjela naša ekipa. Bili su motivisani, puni želje, a kada pogledamo naprijed, vidimo brzinu i kreativnost u igri. Ako bih mogao birati, volio bih igrati iza igrača poput Arde, Hakana i Orkuna, jer oni znaju kako igrati kratke, dugačke i proigravajuće pasove“, rekao je Dilmen.

Ostavite odgovor

Please enter your comment!
Please enter your name here