Sokoli spremni za meč protiv Velsa

0

Reprezentacija Crne Gore odradila je sinoć posljednji trening pred utakmicu 4. kola UEFA Lige nacija sa selekcijom Velsa.

„Sokoli“ su na stadionu Kardif sitija tokom jednočasovnog treninga obavili posljednje pripreme pred sjutrašnji duel u kojem će tražiti prve bodove u Ligi nacija.

Selektor Prosinečki i kapiten Jovetić su, na konferenciji za medije, govorili o ambicijama našeg tima uoči sjutrašnjeg duela.

Izgubili smo sve tri utakmice do sada i jasno je da ima pritiska. Ako dođe i četvrti poraz, nije lako. Možemo mi da pričamo da smo igrali dobro protiv Velsa, da smo igrali dobro protiv Turske, ali nemamo bodova i to je problem. Ipak, momci su motivisani, nemam dilemu da će ponovo dati sve od sebe, kao što su dali u Turskoj, protiv ozbiljne reprezentacije. Neće se uplašiti ni ambijenta i punog stadiona, kao što nisu ni u Turskoj. Vjerujem, na kraju, da ćemo odigrati dobru utakmicu, da ćemo po prvi put imati i malo sreće i da ćemo ostvariti rezultat, kaže selektor našeg tima.

Prosinečki ističe da je analizirana igra Velsa u svim prethodnim utakmicama i da će naš tim pokušati da iskoristi nedostatke u igri protivnika kako bi došli do povoljnog rezultata. 

Nema alibija, ali stvarno smo u svakom meču imali puno problema. Nisu to jedan ili dva igrača, već pet-šest, i to oni koji su stvarno bitni. Nema šta, moramo se okrenuti onima koje imamo. Pravili smo analizu, gledali sve njihove utakmice, ali svaki meč je različit i vidjećemo šta će biti. Vels ima odlične momente u igri, dobru tranziciju i dobre igrače iz velikih klubova, ali ima i mane i probaćemo da ih iskoristimo”, zaključio je Prosinečki.

Kapiten našeg tima Stevan Jovetić očekuje tešku utakmicu na stadionu KarStevan Jovetić>

Čeka nas teška utakmica, igrali smo skoro s Velsom, s ozbiljnom reprezentacijom i njihovom stadionu biće još teže. U Nikšiću nismo imali sreće, bila je čudna utakmica, u prva tri minuta smo primili dva gola… Nije bilo lako vratiti se, još na teškom terenu… Uspjeli smo, stvorili puno šansi, pogodili prečku i stativu, zaslužili mnogo više, kaže kapiten našeg tima.

Za dosadašnje rezultate Jovetić ne traži alibije u izostanku velikog broja igrača. Ističe da je i uprkos velikom broju povreda bilo dobrih izdanja „sokola“.

Prije početka smo imali mnogo veće cilje koji, nažalost, više nisu realni. Nikad ne tražim albiije, ali nije lako bez pet, šest, sedam fudbalera. I u takvim okolnostima bilo je dobrih utakmica, mimo one na Islandu. Takođe, igrali smo sa vrlo ozbiljnim reprezentacijama i nismo imali ni sreće da ostvarimo bolje rezultate. Sada smo motivisani da izvučemo što više do kraja, da osvojimo neki bod, vidjećemo da li će i za šta to biti dovoljno, kaže Jovetić.

Utakmica Vels – Crna Gora igra se u ponedjeljak, 14. oktobra na stadionu Kardif sitija sa početkom u 19:45 časova po lokalnom vremenu (20:45 CET).

Ostavite odgovor

Please enter your comment!
Please enter your name here