FK NJEGOŠ ODGOVORIO MILANU KNEŽEVIĆU: Žao nam je što je Zeta koja je igrala evropske utakmice sada najnižem rangz

0

Povodom “otvorenog pisma KCCG” kojeg je Milan Knežević na društvenim mrežama objavio nakon meča Njegoš-Zeta (0-19), oglasio se FK Njegoš saopštenjem za javnost.

Saopštenje najmlađeg kluba u CG prenosimo u cjelini:

Povodom izjave gospodina Milana Kneževića na njegovom instagram profilu, a koju su preuzeli brojni mediji u Crnoj Gori, a uključujući i one u Srbiji i Hrvatskoj, osjećamo potrebu da reagujemo i objasnimo neke stvari.

Gospodin Knežević, koji je sada sebi nađenuo nadimak “Salvatore”, više je poznat javnosti po svojoj izjavi da je “bolje biti Pipun nego Brad Pitt”. 

Nažalost, mi mlađi ne pamtimo ga kao bivšeg fudbalera ili sportskog radnika, ali on je, iz nepoznatih razloga, odlučio da komentariše naš klub i fudbal u Crnoj Gori. 

Dok smo mi fokusirani na sport i rad na terenu koliko iskreno možemo od drugih obaveza kojima prehranjujemo svoje famelje, neki od igrača koji su učestvovali u utakmici, koju Knežević toliko detaljno “analizira”, su samo slegli ramenima i rekli: “E, ovakva mu je sva istina i rabota i više ga neće imati moj glas, ni moje porodice.”

Ružno je što se politika duže vrijeme miješa u sport, a još ružnije kada to radi neko ko nije poznat po sportskim zaslugama. 

Gospodine Kneževiću, nijesmo mi ismijavali to što vam je zabranjen ulazak u Hrvatsku – naprotiv, patili smo zbog toga jer ste ipak naš sugrađanin. 

Isto tako, patili smo i dok ste bili u Upravi za izvršenje krivičnih sankcija. 

Jedino, moramo priznati, nijesmo patili kad ste tamo recitovali poeziju.

Vaš komentar o plutonijumu, helikopterima ostavićemo nadležnim organima da to istraže. 

Pitamo se, odakle vam te informacije i ko je donio plutonijum na fudbalski teren? 

Očekujemo i materijalne dokaze o tom “letu helikopterom”, jer mi nijesmo vidjeli nikoga da leti, nijesmo vidjeli ni Vas, a i nijesmo vidjeli nikoga ni sa klempavim ušima, jer za takve u narodu zbore da mogu letjeti, pa da se nešto nijeste možda zabunili.

Što se tiče vaše ponude da naše igrače šaljemo u Srbiju na liječenje, moramo vas informisati da Crna Gora ima izuzetne doktore, koji su više nego sposobni da pruže svu potrebnu njegu. 

A da nam zatreba neka dodatna pomoć, sigurno se vama ne bismo obratili. 

Ako bi situacija postala složenija, možda bismo otišli do Hrvatske – ali ne bi vam bilo dozvoljeno da idete s nama, iz razloga koje već i sami VI znate.

Šteta je što koristite naš klub za političku promociju. 

Možda bi bilo korisnije da se fokusirate na svoju političku karijeru ili da nastavite sa recitovanjem poezije. 

Ako vam je draže, možemo vam ponuditi da budete naš 12. igrač – ako se desi da prethodno imamo samo 10. 

Ali moramo vas upozoriti: tih deset momaka će barem pričati istinu i boriti se do posljednjeg atoma snage, ali Vi bi morali igrati protiv Vaše voljene Zete. 

Žao nam je što je Zeta koja je igrala evropske utakmice sada u rangu sa nama, klubom koji je prije nekih mjesec dana krenuo u ovo, pa je logično svima koji su u fudbalu, da oni budu bolji od nas trenutno, a lako je na mučenika udariti, ali ga je teško pomoći gospodine Kneževiću.

Na kraju, gospodine Kneževiću, mi smo klub iz Crne Gore koji se samofinansira, pa bi možda bilo ljepše za Vašu reklčamu da ste odvojili neka sredstva za neku domaćinsku utakmicu barem, jer da ste bili juče vidjeli bi da je ona organizovana kao na prvoligaškoj sceni, sa doktorom, fizioterapeutom, kolima za hitne intervencije, security i slično, a možda je po Vašem trebalo nekome baš da pozli da tu ne osvane, pa da onda izgubite ne daj Bože nekoga ko Vas simpatiše ili njegova famelja.

Ovime niskim udarcom ste moguće sebi nanijeli štetu, jer narod će sada znati da nijeste pričali istinu, a mi ćemo odgovarati zbog toga ako Vi dokažete suprotno, a znate i Vi da nećete moći to učinjeti, a ako ste računali da Vam neće biti odgovoreno, grdno ste se preračunali ili Vas je neko loše posavjetovao.

Naši igrači su ljudi koji vole fudbal, igraju ga iz ljubavi i ne primaju nikakve novčane nadoknade. Za razliku od klubova koji troše novac građana i budžeta, mi se borimo pošteno. 

Ako već želite da doprinesete, mogli biste nam donirati sredstva. Transparentno bismo vam pokazali kako će biti potrošena – jer, za razliku od nekih, mi ne koristimo taj novac za lično bogaćenje.

I, gospodine Kneževiću, da nas zadesi žeđ – vjerujte, ne bismo tražili čašu vode od svakoga. Naročito ne od nekoga ko ne barata činjenicama i istinom.

Fudbal je sport za one koji vole i poštuju igru, a ne za one koji ga koriste kao politički poligon.

Ostavite odgovor

Please enter your comment!
Please enter your name here