PROSINEČKI: Moramo da dobijemo Island

0

Selektor Robert Prosinečki svjestan je da je prvo poluvrijeme u Kardifu bilo loše, ali je istakao da se jako teško vratiti nakon toga.

“Prvo poluvrijeme je bilo jako loše, poklanjao to prvo polovrijeme konstantno na svim utakmica, poslije toga se teško vratiti. Drugi dio je bio mnogo bolji, imali smo par nekih situacija, prečku, izgledali smo opasnije. Zamjene su donijele razliku, Radulović je odlično odigrao. Okrećemo se sljedećim utakmicama, vidjećemo šta i kako”.

Crna Gora je praktično samo par puta prešla na polovinu Velsa u prvom dijelu igre.

“Imali smo problema u pas igri, da uzmemo loptu, da imamo kontrolu, da napravimo tri-četiri pasa da dođemo naprijed. Kad god smo to uspjeli imali smo dobre situacije na protivničkoj polovini, centaršuteve, ali svakako jedna od lošijih naših predstava”.

Jedan od najboljih pojedinaca u našoj reprezentaciji, ne samo večeras, Igor Nikić oduševio je i selektora Prosinečkog.

“Nikić je budućnost crnogorskog fudbala, praktično je u oba meča branio bez greške. Sigurno da će dolaziti sve više mladih i to je dobro za reprezentaciju” kazao je Prosinečki.

Do kraja Lige nacija ostala su još dva meča i to na domaćem terenu, Island i Turska su rivali.

“Vjerujem da možemo bolje, Island moramo dobiti, dok je Turska stvarno dobra reprezentacija, pokazala je da je favorit grupe. Nadam se samo da će svi doći zdravi i da ćemo moći nešto više napraviti” zaključio je Prosinečki.

Ostavite odgovor

Please enter your comment!
Please enter your name here