ĐURAŠKOVIĆ bez dlake na jeziku: Dokle će više da spominje Mornar?

0
RTCG

Trener Radničkog iz Kragujevca Feđa Dudić sjajno vodi taj tim, međutim, nerijetko ima želju da spomene Mornar protiv kojeg je njegov sastav igrao u kvalifikacijama za Ligu konferencija.

Sastav iz Bara kojeg sa klupe predvodi Zoran Đurašković ga je potpuno zasluženo eliminisao iz daljeg takmičenja, međutim, Dudić nikako da preboli tu eliminaciju.

Naravno, izjava Dudića: “I dalje nam stoji ožiljak od Mornara, ali da odigramo tu utakmicu još deset puta ne bi se to desilo“, zasmetala je strategu sastava iz Bara, Đuraškoviću!

Đurašković je u izjavi za Mozzartsport kazao da gospodin Dudić treći put pominje tu utakmicu u kontekstu neke (ne)sreće ili nezasluženog prolaska Mornara u narednu rundu.

Nije ovo prvi, ni drugi, a vala ni treći put da gospodin Dudić pominje tu utakmicu u kontekstu neke (ne)sreće ili nezasluženog prolaska Mornara u narednu rundu. Hajde i to da im i dalje stoji ožiljak, ništa sporno, ali da se to ne bi ponovilo da odigramo još deset utakmica? Pa, kako on to može da zna? To već malo zaboli i izaziva u meni potrebu da se osvrnem na utakmicu čiji sam bio akter, baš kao i moj kolega iz suparničkog kluba“, ističe Đurašković za Mozzart Sport.

Đurašković je kazao da se nije igrao jedan meč, nego dvomeč, te da je njegov tim zasluženo prošao dalje.

Prije svega, to nije bio jedan meč, nego dvomeč. Mi smo prošli dalje nakon ukupno više od 210 minuta fudbala, a čak ni produžetaka, a kamoli penala ne bi bilo da nismo primili gol u osmom minutu sudijske nadoknade revanš meča. Mi smo posle žrijeba znali da je Radnički izraženi favorit, zbog većeg budžeta, šireg rostera, utoliko je naš uspjeh veći. Prvi put smo izašli u Evropu i napravili najveći uspeh u istoriji kluba. Prošli smo Dinamo Tbilisi, prošli smo Radnički Kragujevac i ko zna šta bi bilo protiv Pakšija, da nismo dobili dva crvena kartona u prvoj utakmici, takvi primili dva gola u devetom i desetom minutu sudijske nadoknade, jedan iz penala…

Strateg Mornara ističe da Radnički i dalje radi sjajan posao, te da i ove sezone ima kvalitet za Evropu.

Ma to je bila kratka rasprava, jer se on obratio našoj klupi, ali sve se tog momenta i okončalo. No, dobro je da ste me to pitali, jer ja baš želim da naglasim da osjećam najdublje poštovanje prema Radničkom kao klubu, Kragujevcu kao fudbalskoj sredini i ljudima koji trenutno vode taj klub i rade sjajan posao. Gotovo cijelu igračku karijeru proveo sam u Srbiji, dobro znam te ljude, tu sredinu, napravili su odličnu ekipu koja, po meni, ima kvalitet da i ove sezone izbori plasman u Evropu. Ali u tom momentu, kada smo se sastali krajem jula, mi smo bilo bolji tim, pokazali smo više i zasluženo smo prošli dalje“.

Ostavite odgovor

Please enter your comment!
Please enter your name here