Večeras pišemo istoriju!

0

Naša fudbalska repezentacija odigraće večeras prvi od dva posljenja meča u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo koje će se održati u Rusiji.

Rival izabranicima Ljubiše Tumbakovića večeras “pod Goricom” biće selekcija Danske.

Gosti su na papiru favoriti, ali…

Uz pomoć navijača Crna Gora može do velikog trijumfa – poručuje golman “hrabrih sokola” Milan Mijatović.

Mijatović je kazao da našu selekciju očekuje izuzetno teška i zahtjevna utakmica, ali je ubijeđen da uz pomoć publike Crna Gora može da ostvari povoljan rezultat pred posljednji kvalifikacioni meč za SP.

Sigurno da nas očekuje težak meč sa dosta uloga na obije strane. Mislim da možemo uz pomoć publike i sjajne atmosfere sa tribina da napravimo dobar rezultat. Jasno je da samo igrom i borbenošću koja nas je krasila do sad i izgaranjem na terenu možemo da dođemo do pobjede i napravimo jedan korak naprijed ka SP, pred taj posljednji meč protiv Poljske – poručio je Mijatović.

Kapiten naše selekcije, Stevan Jovetić kazao je da Stevan Jovetićmeč jedan od najvažnijih mečeva u istoriji Crne Gore.

– Jedna je od najvećih utakmica u istorji reprezentacije. Dueli sa Engleskom i Češkom bili su najvažniji za našu reprezentaciju do sada… Ova je u tom rangu. Vjerujem da možemo da napravimo veliki rezultat, da ne vjerujem ne bih bio tu. Prikazali smo dobru igru tokom ovih kvalifikacija, pokazali kvalitet. Dosta je novih igrača koji su oduševili u dosadašnjem toku i pokazali da na njih može najozbiljnije da se računa. Iz utakmice u utakmicu sve smo bolji i prikazujemo sve više dobrih stvari. Ostaje da u ove dvije utakmice, spremni smo da damo maksimum i ostvarimo ono što svi zajedno priželjkujemo kazao je Jovetić. 

On je na konferenciji za novinare rekao da poštuje sjutrašnjeg rivala, ali da sve zavisi od naše reprezentacije.

–  Iskreno nisam puno razmišljao o njima. Najbitnije je kako ćemo mi ući u utakmicu. Imamo svoj stil igre, od toga ne želimo da odstupamo. Oni su dobra reprezentacija, u dobroj formi, sve to stoji, ali gledamo sebe i znamo šta želimo. Koncentrisani smo isključivo na to – rekao je napadač Monaka. 

Meč na stadionu “pod Goricom” zakazan je za 20.45h.