Uručena zahvalnica jednom prvoligašu

0

Fakultet za sport i fizičko vaspitanje Univerziteta Crne Gore uručio je u utorak zahvalnice predstavnicima sportskih kolektiva i sportistima koji su učestvovali u projektu dijagnostikovanja u sportu u toku 2017. godine. 

Zahvalnice dijelu testiranih kolektiva i pojedinaca uručili su rektor prof. dr Danilo Nikolić i predsjednik Upravnog odbora prof. dr Duško Bjelica, a u ime FK Budućnost nagradu je primio izvršni direktor Velibor Bošković.

Pozdravljajući učesnike skupa, rektor Univerziteta Crne Gore Danilo Nikolić kazao je da je Fakultet za sport i fizičko vaspitanje jedna od organizacionih jedinica Univerziteta Crne Gore, koja se značajno ističe kada je primijenjeni i razvojni naučno-istraživački rad u pitanju.

„Uprava Univerziteta Crne Gore aktivno podržava sve naučno-istraživačke aktivnosti i projekte, i sa posebnim zadovoljstvom ističe i današnji primjer – projekat dijagnostifikovanja u sportu, utemeljen na antropometrijskim mjerenjima vrhunskih sportista u zemlji i regionu, koju je realizovao Centar za dijagnostiku u sportu Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje Univerziteta Crne Gore, radi stvaranja reprezentativne baze podataka za naučno-istraživački rad i za optimalno planiranje trenažnog i pripremnog procesa za sportiste“, rekao je rektor.

Prema njegovim riječima, naučno-istraživački rad u sportu, odnosno uspješan transfer naučnih rezultata u sportsku praksu, značajno doprinosi razvoju stručnog i ciljnog djelovanja u sportu, razvoju tehnologije sportske pripreme, razvoju sportskih talenata itd.