Pet utakmica, pet crvenih kartona za igrače i jedno isključenje trenera

0

Subotnje utakmice 24. kola Superlige Srbije obeležio je veliki broj crvenih kartona.

Odigrano je pet mečeva i pokazano isto toliko crvenih kartona, a u finišu meča u Šapcu isključen je i trener Vojvodine Ilija Stolica. Jedini duel u kojem su svi igrači završili meč bio je onaj u Bačkoj Palanci gde je domaći tim savladao Rad koji će i naredno kolo dočekati na posljednjoj poziciji na tabeli Superlige. Golove za Bačku postigli su Filip i Miloš Bajić, dok je jedini strijelac za Rad bio Bjedov, ali nije uspeio da popravi generalni utisak koji je ostavila beogradska ekipa niti da nagovijesti izlazak iz teške situacije u kojoj se Rad trenutno nalazi.

Čukarički je morao da se zadovolji bodom u Surdulici, iako je dvadeset minuta igrao sa igračem više zbog isključenja Pantelića, a bod sa gostovanja u Čačku nosi i direktan konkurent “brđana” u borbi za Evropu, niški Radnički.

Gosti su došli do prednosti preko Jovanovića u 33. minutu, izjednačio je Mateus, a u posljednjih pet minuta po jedan igrač iz obije ekipe morao je prevremeno u svlačionicu.

Crveni karton viđen je i u Ivanjici, a već u 15. minutu meč je bio završen za igrača domaćeg tima, Crnomarkovića. U tom trenutku Javor je već imao gol prednosti, a do kraja meča postigao je još dva bez obzira na brojčanu inferiornost na terenu.

Konačno, vrlo uzbudljivo bilo je u Šapcu, a oba gola postignuta su u finišu utakmice. Najprije je Matić doveo Mačvu u vođstvo, a izjednačio je Arsić sjajnim golom iz slobodnog udarca. Vojvodina je od 29. minuta igrala bez isključenog Antića, a u nadoknadi drugog poluvremena zbog prigovora isključen je i trener Vojvodine Ilija Stolica.

Bačka – Rad 2:1 (0:0)
F. Bajić 47’, M. Bajić 67’ – Bjedov 73’

Borac – Radnički Niš 1:1 (0:1)
Mateus 75’ – Jovanović 33’

Javor – Mladost 3:0 (2:0)
Marković 6’, Eliomar Silva 37’pen, Panić 80’

Mačva – Vojvodina 1:1 (0:0)
Matić 84’ – Arsić 88’

Radnik – Čukarički 0:0