Rim je pao, Inter u Ligi šampiona! [VIDEO]

0

Milanski Inter biće četvrti učesnik Lige šampiona iz Serije A.

Njima je večeras trebao trijumf nad Lacijom koga je i remi vodio u elitno takmičenje. Na kraju, poslije velike, teško opisive, drame, gosti su slavili 3:2.

Počelo je šansom domaćina, kada je Luis Felipe prebacio prečku sa pet metara u 7. minutu, ali je samo dva minuta kasnije Lacio poveo. Pokušao je da šutira Adam Marušić, lopta bi završila daleko od gola gostiju, ali je pogodila Perišića u glavu i promijenila pravac i tako prevarila zatečenog Handanovića. Moglo je u 25. minutu da bude 2:0 za Rimljane, ali je Sergej Milinković- Savić uzdrmao samo stativu.

Inter je izjednačio u 29. minutu, izveden je korner, defanzivci domaćih su izbacili loptu, a nju je prihvatio Danilo D’Ambrozio i smjestio je iza leđa Strakoše. Do poluvremena Lacio je ponovo poveo, kada je brz kontra napad u gol pretvorio Felipe Anderson.

Održavao je Lacio stečenu prednost sve do finiša utakmice. U 76. minutu sudija Roki je dosudio penal za goste, smatrajući da je lopta pogodila u ruku Milinković – Savića, ali je posle odgledanog snimka promijenio odluku. Ipak, dva minuta kasnije ponovo je rukom pokazao na bijelu tačku, a ovaj put odluku nije mijenjao. Stefan de Fraj je srušio Ikardija, i tako navukao gnijev navijača, pošto je defanzivac Lacija još ranije potpisao ugovor sa Interom. Mauro Ikardi je pogodio iz penala i izjednačio se sa Imobileom po broju golova, obojica su završila prvenstvo sa po 29 postignutih i dijele prvo mjesto.

Sve je riješeno u tri minuta, poslije izjednačenja crveni karton je zaradio kapiten Lacija Lulić, a već u 81. minutu Inter je stigao do preokreta.

Brozović je izveo korner, a Vesino glavom poslao loptu u mrežu Lacija, 3:2 za goste, kakav preokret!

Svi pokušaji domaćina da sa igračem manje dođu bar do boda i plasmana u Ligu šampiona nisu urodili plodom, pa će Inter posle šest godina ponovo među evropsku elitu, a Lacio je i desetu uzastopnu sezonu ostao bez Lige šampiona.

Lacio – Inter 2:3 (2:1)
Perišić 9′(ag), Anderson 41’ – D’Ambrozio 29’, Ikardi 79′(p), Vesino 81’

[arve url=”https://streamable.com/s/7bfrr/qpwzed” /]