Gatuzo napao novo pojačanje: “Prvo mora da nauči da primi loptu!”

0

Napoli je u pravoj drami pobijedio Milan s 3:2. Rossoneri su imali prednost od 2:0 do 49. minuta, a tada je krenuo uragan Napolitanaca. Trener Milana, Đenaro Gatuzo, bio je ljut kao ris nakon utakmice.

Sve je krenulo idealno za Gatuza, njegova ekipa je do 49. minuta vodila s 2:0 na San Paolu pogocima Bonaventure i Kalabrije.

Ali, tada je krenuo uragan Napolija. Sa dva gola Zjelinskog, prvo u 53, a zatim u 67. minutu, Anćelotijeva ekipa vratila se u susret. Za potpunu erupciju slavlja na San Paolu pobrinuo se Dris Mertens pogotkom u 80. minutu za konačnih 3:2.

Na konferenciji za medije nakon utakmice Gatuzo je bio ljut kao ris. Rigao je vatru na Musaćija, a dobro je oprao i novopridošlo pojačanje iz Čelsija, Timoea Bakajoka.

– Svi su počeli da interpretiraju utakmicu na svoj način i izgubili smo se. Razočaran sam igrom koju smo pokazali u drugom poluvremenu, započeo je trener Milana.

– Preuzimam punu odgovornost, jer ako se ekipa boji, onda je to krivica trenera. Jednostavno smo se isključili nakon prve greške, a to nam se dogođalo mnogo puta prošle sezone.

– Kod prvog pogotka Napolija bila je to greška Musaćija, lopta ne može da se dodaje na takav način, ali ne volim da govorim o pojedinačnim greškama. Dominirali smo 55 minuta, ali nakon prve greške jednostavno smo se srušili i dopustili Napoliju da preuzme igru.

– Bakajoko prvo mora da nauči kako da primi loptu, to znači da mora poraditi na pozicioniranju. Nedelju dana treninga nije dovoljno da ispravi svoje slabosti, završio je Gatuzo.