Lovćen izdao saopštenje za javnost

0

Povodom izvještaja UEFA, koji se odnosi na regularnost utakmice trećeg kola Prve CFL “Mornar” – “Lovćen”, obraćamo se javnosti sljedećim saopštenjem:

foto: FK Lovćen

Fudbalski klub “Lovćen” opovrgava svaku moguću aluziju koja se odnosi na našu povezanost sa namještanjem utakmica u crnogorskom fudbalskom šampionatu. Ipak, što je mnogo bitnije, za svakoga ko je prisustvovao utakmici protiv “Mornara”, alsolutno je jasno da nikakve sumnje tu ne može ni biti.

Ako je meč sumnjiv samo zato što smo preokrenuli rezultat ili što je vidjeno šest golova – takvih je primjera svakog vikenda na stotine po evropskim terenima. 

Suština je kako je “Lovćen” na pomenutoj utakmici, zapravo, bio suočen sa čudnim sudijskim kriterijumima – naš je igrač dobio crveni karton već u 21. minutu, a mi i dalje stojimo pri tome kako je u pitanju bila nevjerovatna odluka. Tokom čitavog prvog dijela igre bili smo suočeni sa dijeljenjem pravde koje je izazvalo mnogo reakcija na tribinama, pri čemu smo 70 minuta odigrali sa fudbalerom manje na terenu.

Da li namještene utakmice imaju takav tok – neka prosudi javnost.

Fudbalski klub “Lovćen” je prošle godine bio drugoligaš. Uložili smo mnogo truda kako bi se vratili u najjači rang, a zatim smo okupili respektabilan tim – jedan od najjačih u novijoj istoriji kluba. Da smo imali namjeru da ulazimo u Prvu ligu kako bi namještali utakmice – sigurno ne bi dovodili toliko zvučnih pojačanja tokom ljetnje pauze. Ne, mi smo u Prvu ligu ušli kako bi igrali dobar fudbal, izborili opstanak i – ako se ukaže šansa – pokušali da se upustimo u trku za Evropu. 

Stoga, ovim putem pozivamo nadležne organe da u najkraćem roku ispitaju sve detalje o toj, ali i svim drugim ovosezonskim utakmicama “Lovćena” – jer ne želimo da ime našeg kluba bude dovodjeno u vezu sa stvarima koje se ne tiču fudbala, a ovaj tim, koji na svakoj utakmici pruža maksimum, bude ponižavan na taj način.

Na kraju – kada se ispostavi da je utakmica bila apsolutno čista – pitamo javnost koga “Lovćen” može da tuži za aktuelno nanošenje štete ugledu kluba – stoji u saopštenju.