Na “čizmi” padali golovi, domaćini bez pobjede [VIDEO]

0

U prve četiri nedjeljne utakmice u Seriji A palo je 18 golova, a domaće ekipe nisu zabilježile nijednu pobjedu. Računajući i tri jučerašnje, gosti su slavili na četiri meča, a tri su završena bez pobjednika.

Najubedljivija je bila Atalanta u Veroni, u okršaju dvije ekipe koje su u najslabijom formi. Kjevo je izgleda počeo da se oprašta od elitnog ranga, jer i posle devetog kola ima minus 1 bod. Tim iz Bergama je prvi put slavio posle prvog kola i trijumfa nad Frozinoneom još pre dva mjeseca. Junak trijumfa bio je slovenački internacionalac Josip Ilićič koji je postigao het trik. Za domaće je igrao Ivan Radovanović.

U prvoj utakmici dana Frozinone i Empoli, novajlije u ligi, odigrali su meč bez pobednika u kome su gledaoci uživali u golovima. Bilo je sijaset preokreta, a konačnih 3:3 postavio je Turčin Učan u 79. minutu. Frozineone je osvojio tek drugi bod u sezoni.

Lacio je prekinuo dobar niz Parme, i slavio na ovom teškom gostovanju, boljom igrom u dtrugom poluvremenu. Ćiro Imobile je doveo goste u vođstvo sa bijele tačke u 81. minutu, da bi Argentinac Korea, svojim drugim prvenstvenim golom, stavio tačku u posljednjim sekundama meč.

Torinski ”bikovi” prokockali su dva gola prednosti u Bolonji, da bi meč na kraju bio završen bez pobjednika. Falke je doveo goste u vođstvo na početku meča, Baseli je na dodavanje Falkea povisio na 2:0, ali su Paragvajac Santander i Arturo Kalabrezi doneli bod domaćinu

Frozinone – Empoli 3:3 (1:1)
Silvestre 8′(ag), Siofani 54′(p), 63’ – Zajc 32’, Sivestre 48’, Učan 79’

Bolonja – Torino 2:2 (0:1)
Santander 59’, Kalabrezi 77’ – Falke 14’, Baseli 54’

Kjevo – Atalanta 1:5 (0:2)
Birsa 83′(p) – De Ron 25’, Iličić 28’, 50’,52’, Gosens 72’

Parma – Lacio 0:2 (0:0)
Imobile 81′(p), Korea 90+4’