MONĆIJEV PLAN: Roma na zimu dovodi Srbina i bivšeg fudbalera Juventusa!

0

Fudbaleri Rome igraju promjenljivo ove sezone, a u prilog tome ide i tek šesta pozicija na tabeli Serije A.

Ipak, što se tiče Lige šampiona, tu fudbaleri iz Rima pružaju odlične partije i trenutno se nalaze na diobi prvog mjesta sa Realom iz Madrida, sa ogromnim šansama da se nađu u nokaut fazi Lige šampiona.

Međutim, ukoliko “vučica” i naredne sezone želi da igra u najkvalitetnijem klupskom evropskom takmičenju, čelnici ovog kluba će u zimskom prelaznom roku morati dobrano da zasuču rukave.

Sportski direktor Monći je danas izjavio da su klubu prije svega neophodna pojačanja u odbrani, a kao prvi pikovi se navode Matija Nastasić i Anđelo Ogbona!

Srpski fudbaler igra dosta dobro, i već je sakupio 13 nastupa u svim takmičenjima, na kojima je uspio da zabilježi i jednu asistenciju.

Ono što bi predstavljalo problem kod ovog transfera je činjenica da njegov matični klub Šalke ne želi da ga se odrekne, ali je poznato da sportski direktor Rome Monći ima odlične pregovaračke sposobnosti. Trenutno se cijena srpskog fudbalera procenjuje na 22 miliona eura, a nezvanično se šuška da je tim iz Rima spreman da ponudi i cijelih 25!

Što se tiče Ogbone, on je vjerovatno i realnija opcija od Nastasića, pošto je ove sezone sakupio tek sedam nastupa u svim takmičenjima, ali je uspio i čak dva puta da se upiše u listu strijelaca što je odlično pošto se radi o štoperu. Ugovor sa Vest Hemom mu ističe 2022. godine, ali je izvjesno da bi ga “čekićari” pustili uz prikladnu nadoknadu. Trenutno se njegova cijena procjenjuje na 10 miliona eura.

Šuška se da je Roma pored ova dva fudbalera zainteresovana i za usluge Torgana Azara iz Borusije Mehengladbah, kao i Rafinje Alkantare iz Barselone.

U sljedećem kolu fudbaleri Rome idu na jedno izuzetno teško gostovanje pošto gostuju ekipi Udinezea kojoj su bodovi neophodni u borbi za opstanak.