Srbin donio Valensiji zaradu od 10.5 miliona evra

0

Nemanja Maksimović je prije nekoliko dana potpisao petogodišnji ugovor sa Hetafeom, a iako nije ostavio poseban trag u Valensiji, na Mestaji će ga se rado sjećati.

Reprezentativac Srbije je donio sada već svom bivšem klubu zaradu od najmanje 10.5 miliona eura.

Zasluge za to imaju i dvojica stručnjaka koji su napustili Valensiju prije nego što je Maksimović stigao iz Kazahstana. Ćezare Prandeli, trener „slijepih miševa“ prije dvije sezone i tadašnji sportski direktor Suso Garsija Pitarh, najzaslužniji su što je klub sa Mestaje ostvario veliku finansijsku dobit na srpskom internacionalcu.

U decembru 2016. godine Prandeli i Pitarh su „kaparisali“ Maksimovića, ali je odlučeno da ga ne dovode tada za 300.000 evra, već da sačekaju ljeto, pa je Srbin došao kao slobodan igrač.

Na Mestaji je vezista iz Srbije odigrao dvadesetak utakmica, a potom prešao u Hetafe, gdje se ove sezone preporodio. Klub iz predgrađa Madrida je pre 12 mjeseci platio 5 miliona eura za Maksimovića, a prije nekoliko dana još 5.5 miliona eura. Uz zaradu od 10.5 miliona eura, Valensija će od narednog transfera 24-godišnjeg reprezentativca Srbije imati još 30 odsto.