Remi na Old Trafordu, VAR opet u glavnoj ulozi [VIDEO]

0

Mančester Junajted – Liverpul 1:1 (1:0)
Rašford 36′ – Lalana 85′

U najvećem derbiju Engleske Mančester Junajted i Liverpul igrali su 1:1 na Old Trafordu.

“Redsi“ tako nisu uspjeli da izjednače rekord Mančester Sitija, od pre dvije sezone i zaustavili su se na 17 pobjeda u nizu u Premijer ligi, dok su “građani“, te 2017. godine, stali na 18. Iako su u meč ušli kao favoriti gosti nisu uspjeli da zadrže maksimalni učinak u ovom prvenstvu, pa se aktuelni šampion Mančester Siti približio na šest bodova razlike. Ujedno, u posljednjih 14 utakmica u svim takmičenjima na “Teartu snova“, Liverpul je pobijedio samo jednom, još prije skoro šest godina.

Poslije slabog početka sa obije strane Junajted je poveo u 36. minutu. Ostaje pitanje da li je na polovini domaćih fauliran Origi, kada su fudbaleri Junajteda uzeli loptu, proslijedili je do odličnog Džejmsa, a ovaj pronašao Rašforda u petercu. Mladi golgeter ubacio je loptu iza leđa povratnika na gol Liverpula, brazilskog golmana Alisona Bekera.

Pred kraj poluvremena gol za gosti postigao je Sadio Mane, ali je on poništen, posle još jednog gledanja VAR-a. Senegalac je loptu primirio rukom.

Liverpul je dominirao u posjedu lopte u drugom poluvremenu, ali nije stvorio neku izgledniju priliku. U timu Jirgena Klopa nije bilo Mohameda Salaha, pa je udarni trio lidera engleskog šampionata pretrpeo promenu u špicu napada. Kada se očekivao trijumf Mančester Junajteda Robertson je dobro poslao loptu sa lijeve strane, ona je prošla kroz cio kazneni prostor domaćih i stigčla do Adama Lalane, kome nije bilo teško da je pošalje u mrežu. Inače Lalana je u igru ušao u 72. minutu, kada je zamenio Hendersona. Nemanja Matić nije bio na klupi domaće ekipe.

Mančester Junajted u četvrtak u Beogradu igra protiv Partizana, dok šampion Evrope u srijedu igra sa Genkom u gostima.