FK Jezero: Otvoreno pismo predsjedniku FSCG Dejanu Savićeviću

0

Fudbalski klub Jezero iz Plava poslao je otvoreno pismo predsjedniku FSCG Dejanu Savićeviću.

Iz ovog kluba žele da se Savićević založi da Jezero i 2.CFL ne bude žrtva neprofesionalnog suđenja.

Poštovani gospodine Savićeviću,
  

Cijeneći Vaš nesporni lični i profesionalni integritet, ali i velike napore koje ulažete u popularizaciju fudbala u Crnoj Gori, molimo Vas da založite i formalni i suštinski autoritet koji imate i da ne dozvolite da FK Jezero, a samim tim i cjelokupna Druga liga Crne Gore, bude žrtva neprofesionalnog i tendencionoznog suđenja. Takođe Vas molimo da ne dopustite da očigledna sudijska nepravda baci na koljena naš drugoligaški fubal i da brojne gledaoce, kojih na sreću ima sve više, otjera sa tribina.
  

Naime, poznato Vam je da je FK Jezero osnovan 1934. godine, da je Plav fudbalski grad , te da je stadion na Racini uvijek bio, jeste i biće jedan od najposjećenijih, ako ne i najposjećeniji u Crnoj Gori. Međutim, sudjska nepravda kojom smo izloženi, a čiji je najsvježiji primjer poslednja jučerašnja utakmica 17. kola Druge lige između našeg kluba i FK Dečić, na kojoj je naša ekipa više nego očigledno oštećena dosuđenim penalom. Da ne pominjemo nedavno dosuđene penale za FK Drezgu, takođe u Plavu.
  

Zato Vas pozivamo da nam obezbijedite ravnopravan tretman sa svima ostalima, jer smo u ovaj projekat ušli iskreno, srčano, a prije svega pošteno. Ni FK Jezero ni Opština Plav niti jednim svojim gestom nijesu zaslužili ovakav odnos pojedinaca, kojima je data mogućnost da budu sudije, odnosno djelioci „pravde“.
  

Nas u Plavu interesuje samo fudbal i fer plej. Nemamo skrivenih agendi niti zadnjih nečasnih namjera. Niti moćnih finansijera.Iza nas ne stoji niti jedan ovakav ili onakav pojedinac, ali zato stoje najbolji ali i najbrojniji vjerni navijači u Crnoj Gori kojima se ponosimo, kao i vrijedni i pošteni momci koji s ogromnim entuzijazmom nose naš dres, zbog čega i predstavljamo najprijatnije iznenađenje Druge lige. Naš veliki entuzijazam koji nas vodi, a koji smo mukotrpno gradili radeći u veoma teškim uslovima, niko neće ugušiti, a još manje će našu vjernu publiku demotivisati!
  

Zato Vas pozivamo da se Vi kao čelni čovjek fudbalskog saveza angažujete i iskoristite svoj autoritet kako bi FK Jezero imalo ravnopravan tretman u našem šampionatu i kako bi fudbal, fudbalska igra i igrači bili u prvom planu, a ne suđenje. Ne samo zbog odnosa prema našem, nego i brojnim drugim klubovima, koji, kao i mi, u skromnim uslovima vrijedno i marljivo rade na popularizaciji fudbala u našoj državi. I njih javno pozivamo da dignu glas protiv nepravde koja nerijetko prevazilazi mjeru dobrog ukusa.
  

Sigurni smo da razumijete našu dobru namjeru, i da ćete učiniti sve da naš klub, ali na žalost i mnoge druge, zaštitite od tendencioznog suđenja i stvari koje nijesu svojstvene fudbalu, makar ne onakvom kakvom, ubijeđeni smo, zajedno težimo.
 

U suprotnom ćemo ozbiljno promisliti o našim budućim koracima, jer ovakav tretman FK Jezero ne želi više da toleriše, a još manje da se pomiri sa tim, stoji u saopštenju koje je potpisao Nihad Canović, predsjednik FK Jezero Plav