OBUSTAVA ŠTRAJKA U FK LOVĆEN: Obezbijeđen novac za isplatu jedne zarade

0

Gradonačelnik Prijestonice Cetinje Aleksandar Kašćelan razgovarao je juče sa upravom Fudbalskog kluba „Lovćen“ kako bi se iznašlo rješenje i prevazišao problem sa isplatom zarada fudbalerima, prenosi cetinjskilist.com.

Gradonačelnik Kašćelan i predsjednik kluba Ivan Vukmirović saopštili su da je obezbijeđen novac za isplatu jedne zarade, kao i da će igračima u toku decembra biti isplaćena još jedna zarada, čime su se stekli uslovi za obustavu štrajka. Igrači će, kako je najavljeno iz kluba, već sjutra odraditi prvi trening.

Na sastanku je najavljeno da bi u decembru trebalo da bude održana redovna Skupština kluba na kojoj će, između ostalog, biti razmatrana aktuelna situacija u klubu, mogućnost organizacionog jačanja „Lovćena“ i uvođenja novih sponzora, za šta već postoji interesovanje.

Shodno dogovoru sa prethodnih sastanaka, koje su uprave grada i kluba u kontinuitetu organizovale u posljednja dva mjeseca,  gradonačelnik Kašćelan je najavio spremnost Prijestonice da podrži namjeru rukovodstva „Lovćena“  da izgradi privremeni objekat za svlačionice, koji bi bio u upotrebi do završetka gradskog stadiona.

Saopšteno je očekivanje i da bi taj poduhvat mogli da podrže brojni prijatelji Prijestonice i kluba, kao i Fudbalski savez Crne Gore čija podrška najstarijem fudbalskom klubu u državi nikada do sada nije izostala.