Velika je čast biti dio Budućnosti

0

Nakon šampionskog slavlja Budućnost je vezala dva poraza rezultatom 2:1 (Podgorica u prvenstvu, Zeta u Kup takmičenju), a utakmica u 31. kolu Telekom 1. CFL bi mogla da vrati “plave“ na pravi kolosjek.

Protivnik sigurno ima veći motiv jer još nije obezbijedio ni baraž, naš tim će igrati u kombinovanom sastavu, ali stav najtrofejnijeg kluba u državi je jasan – uvijek se razmišlja o novom trijumfu.

Plavo tim u 31. rundi sjutra (nedjelja) od 18.00 časova gostuje komšijskom OFK Titograd, ekipi protiv koje su vezali pet pobjeda i sa kojom su se na Starom aerodromu sastali 21 put (12 pobjeda, pet remija, četiri poraza).

OFK Titograd na posljednje tri utakmice ne zna za poraz, vjerovatno su malo živnuli dolaskom novog trenera. Protivniku gori pod nogama, svaki bod mu je značajan, tako da je pred nama jedna teška utakmica. Što se tiče nas, moramo da uđemo u utakmicu maksimalno koncetrisano i požrtvovano, a to je preduslov da upišemo tri boda“, rekao je vezista Velizar Janketić, koji sa ekipom na posljednjih 13 prvenstvenih gostovanja ne zna za poraz (12 pobjeda, jedan remi) uz gol razliku 27:4.

Dvadesetčetvorogodišnji ofanzivac nije bio u prvom planu ove sezone kada su se “plavi“ prošetali do titule, odigrao je tek 14 utakmica i upisao 285 minuta uspijevši da postigne prelijep gol u četvrtfinalu Kupa protiv Bokelja u Kotoru. Međutim, uvijek je pozitivan i raduje se svakom novom golu svog tima.

Nije bitno da li igram minut, 45 ili 90, a drago mi je što se to vidi. Velika je čast biti dio ovoga klub, svaki minut koji odigram za matični klub je za mene plus. Iz kola u kolo dajem podršku saigračima, nadam se da je to neki putokaz kako svi treba da radimo. Svi treba da dišemo za Budućnost i da ga dižemo na veći nivo iz godine u godinu“, rekao je Janketić, koji je – baš kao i cijela ekipa – uz svog kuma Igora Ćukovića koji je operisao prednji ukršteni ligament desnog koljena.

Poremetila nas je psihički njegova povreda. Svaki dan se čujemo, oporavak ide kako treba, drago mi je zbog toga, a na neki način igramo za njega. Zbog toga imamo dodatni motiv da se plasiramo u finale Kupa i da ga osvojimo“, jasan je Janketić svjestan da će se o finalisti masovnijeg takmičenja odlučivati pod Goricom 5. maja uprkos što su u prvom meču poraženi na Trešnjici 2:1.

Ostavite odgovor

Please enter your comment!
Please enter your name here