Dobro je što smo povlašćeni, ali…

0


Budućnost će u evro kvalifikacije krenuti iz 1. kola kvalifikacija za Ligu šampiona, na žrijebu će biti povlašćena, ali u nepovlašćenom šeširu se nalaze jaki rivali.

Lakše je što smo nosioci, ali među potencijalnim protivnicima ima vrlo dobrih ekipa, za koje mi možda mislimo da su laki. Pročitao sam izjavu predsjednika albanske Teute, koji je rekao da je Budućnost njima rival po mjeri. Teuta je jako dobra ekipa, a ovdje bi mnogi rekli kako ćemo ih lako pobijediti. Imaju pet-šest igrača koji su za mnogo ozbiljnije lige. Treba biti oprezan, pokazati poštovanje svima, ali ne opterećivati se mnogo. Rekao sam igračima da je bitno da budu psihološki spremni, da ne uđu bojažljivo u kvalifikacije jer nas je prvih 25 minuta protiv Ludogoreca prošlog ljeta koštalo prolaza”, jasan je rođeni Lozničanin, koji je dodao.

Helsinki možda nema zvučna imena, ali mu je prvenstvo u toku i u punom je takmičarskom ritmu, što mu je prednost. Nefči ima ogroman budžet, doveo je ozbiljna pojačanja, izraelski i norveški šampion su takođe veoma neugodni rivali… Svi ti klubovi imaju veće budžete i zvijezde. Iskustvo je bitno, ali i faktor sreće je bitan u fudbalu”.

Budućnost će tokom priprema odigrati četiri – pet utakmica, a jedan rival je već poznat – to je vicešampion Albanije i osvajač kupa Vlaznija koja će gostovati u Podgorici 19. juna.

Vidim da svi pričaju o Evropi, a ja smatram da treba da mislimo o cjelokupnoj sezoni jer za Budućnost je vrlo bitno da bude šampion, ne samo zbog finansijske koristi. Ne treba nijedno takmičenje zapostaviti. Evropa diže cijenu igračima, naročito mladim, i svjesni smo da ako odigraju dvije – tri dobre utakmice da će i ovi koji sada imaju ponude otići za veći novac, od čega će koristi imati Budućnost i crnogorski fudbal. Bitno je da se napravi taj korak i da neko u crnogorskom fudbalu krene da prodaje igrače za ozbiljniji novac. Na nama je da probamo da uradimo nešto što do sada nije niko”.

San svih navijača Budućnosti je iskorak u Evropi…

Volio bih da se plasiramo u neko evropsko takmičenje, to nam daje volju da napredujemo. Ali moja filozofija kao trenera je da nemate šanse da uspijete bez dobre grupe igrača. Možete biti vrhunski majstor, ali uzalud ako nemate dobar alat”, govori Mladen Milinković, čovjek koji je za nepune dvije godine osvojio tri trofeja sa “plavima”.

Nema garancija u sportu. Vjerujemo da imamo kvalitet da napravimo uspjeh i naredne sezone, ali odlučuje mnogo stvari. Nekad dođe do zasićenja, ali oni za koje mislimo da mogu još da pruže i donesu nešto novo su tu, uz svježu krv oličenu u mladim igračima. Na primjer, Mijović nije ni bio na pripremama u januaru, ali je eksplodirao. U fudbalu morate biti jako strpljivi, a to igrači ovdje nemaju, što mi se od starta nije svidjelo”.

Ostavite odgovor

Please enter your comment!
Please enter your name here