Čelik razbio Karioke, ,,Fap mašina” ponovo u ,,pogonu”

0

Fudbalski klub Čelik opet je ,,živ”.

Nakon tri godine Čelik se vratio na fudbalsku scenu, a s obzirom da je po rasporedu bio slobodan u prvom kolu takmičenja Udruženja klubova Centar, juče je u okviru drugog kola dočekao konačno svoj povratak. Čelik je kraj Bistrice savladao Karioke 3:0 u lijepom ambijentu, koji su naravno uljepšali navijači, popularna ,,Fap mašina”, koja je opet u ,,pogonu”.

Meč koji simbolizuje novi početak Čelika biće poseban za istoriju ovog kluba, a Čelik je zaigrao u sastavu Andrija Peković, Nemanja Kosović (od 58. Andrija Pejović), Marko Koprivica, Mirko Durutović, Nemanja Nenezić, Marko Denda (od 58. Nikola Čolaković), Goran Davidović (od 69. Mitar Draganić), Žarko Dubljević, Filip Ćipranić (od 79. Obren Janjušević), Srđa Kosović i Balša Dubljević (od 79.Nikola Lončar).

Strijelci za Čelik bili su Nemanja Nenezić u 11. i 67, te Nikola Čolaković u 78.minutu.

-Svaka prva utakmica je specifična i posebno teška. Zadovoljan sam pobjedom, iako se vidjelo dosta nekih nedostataka, što zbog kratkog vremenskog perioda tokom kojeg smo imali pripreme, što zbog nekih drugih faktora. Ali, glavno je da smo krenuli pobjedom i sigurno da će nam biti ,,vjetar u leđa” za naredne izazove – istakao je Dražen Međedović, nekadašnji legendarni kapiten Sutjeske, a sada trener ,,metalurga”.

Tako se vratio Čelik, klub koji je živio ili bolje reći preživljavao pet decenija, uvijek je bio sinonim za nešto posebno, skromno, ali veliko. Starije generacije pamte ga kao radnički klub u kojem se igralo iz velike ljubave, a novije kao klub koji je u desetak godina prošao sve – od totalne besparice, gde su navijači po kafićima skupljali donacije da bi klub platio organizaciju utakmice, pa do nevjerovatnih uspjeha, istorije, čak i trofeja Kupa i nastupa u Ligi Evrope…

Jedno je uvijek bilo isto – Čelik je klub nevjerovatnih emocija. Baš zbog toga, čelično srce nikad nije prestajalo da kuca, zbog čega se nakon tri godine ovaj klub vratio iz ,,mrtvih”.

Čelik je 2012. godine osvojio Kup Crne Gore savladavši Rudar (2:1), čime je donio prvi fudbalski trofej Nikšiću, a ujedno je i danas jedini drugoligaš koji je osvajao trofej.

Čelik je mnogima bio posebno drag i po sjajnim navijačima – legendarna ,,Fap mašina”, nikada nije pravila incidente, a kroz cijelu Crnu Goru bila je omiljena zbog nevjerovatne ljubavi prema svom klubu.

Sada kada je opet živ, ,,Fap mašina” ponovo se upalila, što je i dokaz se u Nikšiću nikada nije mogla ugasiti ,,čelična ljubav”. Čelik je opet tu, Pamela Anderson opet ide u zaborav, mada su ,,fapovci” uvijek bili jasni: ,,Pamela Anderson me je pitala da li volim je, ja joj kažem ne, ja volim Čelika…”

Ostavite odgovor

Please enter your comment!
Please enter your name here