Čelsi se uključio u borbu sa Juventusom i Mančester Junajtedom za potpis „vječitog talenta“

0

Premda se u samoj završnici zimskog prelaznog roka šuškalo da bi Čelsi mogao biti potencijalna destinacija Usmana Dembelea, ‘Plavci’ se ipak nisu upustili u taj posao.

Razlog nije bio taj što nisu željeli, već zato što su ovaj posao samo odložili za ljeto kako bi izbacili Barselonu iz cijele priče.

Katalonski mediji javljaju sada da je Čelsi počeo pregovore sa Dembeleom i njegovim predstavnicima oko besplatnog transfera na ljeto kada mu istekne ugovor sa Barselonom.

Ovo je opcija koja odgovara i kontraverznom napadaču. Da ga je Čelsi doveo u zimskom merkatu, morao bi platiti obeštećenje Barseloni jer mu je ostalo još pola godine ugovora.

Ovako, novac koji bi otišao za simbolično obeštećenje (oko 20 miliona eura) na leto će u vidu bonusa za potpis, provizija i većih primanja podijeliti Dembele i njegovi predstavnici.

Prvak Evrope je već uspostavio kontakte sa Dembeleovim predstavnicima i izrazio želju da angažuje brzonogog Francuza. Ali, to ne znači da će dogovor biti tako lako postignut.

Dembeleovi predstavnici imaju ponude nekoliko klubova, a šuška se da su najviše zagrizli Juventus i Mančester Junajted. Svi oni bi za „džabe“ napadača čiji potencijal nikada nije „eksplodirao“ do kraja.

Ostavite odgovor

Please enter your comment!
Please enter your name here