Milačić: Da talentovani ne igra protiv nekog debelog kojeg dribla kaʼ magarca

0

Branislav Brano Milačić je u intervjuu za Antenu M istakao da treneri u Crnoj Gori nijesu lošiji sada nego što su oni bili tada.

Ističe da su treneri ranije bili veći entuzijasti, više su voljeli posao koji rade, i nijesu gledali sopstveni interes, kao što je to slučaj danas.

Kažu: ne valjaju nam treneri. Pa nijesu lošiji sada nego što smo mi bili tada. Samo, veći smo bili entuzijasti, više smo voljeli posao koji radimo, i nijesmo gledali naš interes. Radio sam u fudbalu možda i 20 godina da centa prihoda od toga nijesam imao. To sad niko ne bi uradio, objašnjava Ser Brano.

Drugo, igrali smo fudbal stalno. Đe? Ispred kuće. Što smo igrali? Dva na dva, tri na tri. To je danas najmodernija metodologija rada sa mlađim selekcijama. Obučavali smo se i obučeni dolazili u klubove, treneri su nas samo malo složili i igrači su izlazili. Sad đeca idu u škole fudbala. Kakve crne škole! Počnu prerano, a ima ih po 30-40 na treningu. Četiri puta taknu loptu i nema teorije da to može biti dobro. Mora i da se odvaja talentovani od netalentovanog. Da talentovani ne igra protiv nekog debelog kojeg dribla kaʼ magarca, ništa od toga nema. Zašto se to radi? Da bi bilo više članarine, što je legitimno jer ljudi žive od toga. Sat i po dnevno rada je malo za djecu. I moraju da se do 16 godine uče, a onda počinje taktički dio i usavršavaju se stvari koje su se naučile – rekao je Milačić.

Ostavite odgovor

Please enter your comment!
Please enter your name here