Nedović optimista iako je Iskra posljednja

0
FOTO: Fudbalski savez Crne Gore

Samo dva boda osvojili su fudbaleri Iskre u šest uvodnih kola Meridianbet Prve crnogorske lige.

Učinak je loš, ni najveći fudbalski pesimisti u gradu na Zeti nijesu očekivali ovakav start ekipe koja je u minule tri godine dva puta izlazila na evropsku scenu, a uoči sezone kotirala za mjesto u gornjoj polovini tabele.

Međutim, takođe se mora prihvatiti činjenica, bez želje da se pravdaju slabi rezultati ,,crveno-bijelih“, da je klub u prelaznom roku napustilo čak 16 igrača i da treba vremena da se postojeći kadar uigra. Situaciju je dosta pogoršao poraz od Jedinstva u Bijelom Polju, ali diskutabilna odluka sudije da poništi gol Iskri pri egalu, a zatim da ne pokaže na bijelu tačku, kao da je nagovijestila uspjeh domaćina u derbiju začelja.

“Do vođstva domaćina utakmica se odvijala po našoj želji i mi smo sprovodili u djelo strategiju koja je obećavala pozitivan rezultat. Ali kako to u sportu biva, samo jedna ili više kardinalnih grešaka utakmicu skrenu u drugom pravcu i onda je kasno da se nadoknadi propušteno. Iz tranzicije smo uspjeli da ublažimo prednost Jedinstva i koliko-toliko učinimo ovaj meč neizvjesnim, ali nažalost nije bilo dovoljno vremena da osvojimo makar bod”, kratka je elaboracija trenera Aleksandra Nedovića o prethodnoj utakmici, ne želeći da komentariše odluke arbitara.

Nedović smatra da je igrače stigao umor jer nije lako odigrati tri susreta u devet dana.

“Moramo se što prije regenerisati i svaki segment, od treninga do istrčavanja na teren, podići na mnogo viši nivo kako bismo pojedinačne i kolektivne mogućnosti valorizovali na pravi način, a to se odnosi na popravljanje bodovnog salda i kod kuće i na strani. Pokazali smo protiv Budućnosti da imamo kvaliteta da se suprotstavimo bilo kom protivniku i vjerujem da ćemo se brzo vratiti na pravi kolosijek. Očekuje nas idućeg vikenda težak okršaj sa zahuktalim Jezerom, odlično ukomponovanim sastavom kolege Rada Petrovića koji je oformio respektabilnu ekipu i koja nema respekta prema domaćinu. Ipak, nadam se da ćemo do tada konsolidovati redove, obnoviti energiju i maksimalno koncentrisani ući u meč i obradovati vjerne navijače čija nam je podrška i te kako potrebna. Pobjeda je imperativ”, zaključio je Nedović.

Ostavite odgovor

Please enter your comment!
Please enter your name here