Radonjić objavio spisak

0

Selektor mlade reprezentacije Crne Gore Mojaš Radonjić objavio je spisak igrača za kvalifikacione mečeve za odlazak na U21 Evropsko prvenstvo koje će naša selekcija odigrati protiv vršnjaka iz Češke i Letonije.

Radonjić je za ova dva duela pozvao 19 igrača – golmani: Marko Kordić (Vojvodina, Srbija), Suad Ličina (Sutjeska); odbrana: Andrija Vukčević(Sevilja, Španija), Boris Kopitović (Mladost),Nemanja Kartal (Radnički Niš, Srbija), Stefan Vico(Rad, Srbija), Momčilo Raspopović (Budućnost); vezni red: Deni Hočko (Budućnost), Vladimir Jovović (Napredak, Srbija), Marko Janković(Partizan, Srbija), Aldin Adžović (Zeta), Nebojša Kosović (Partizan, Srbija), Dušan Lagator(Čukarički, Srbija), Vukan Savićević (Slovan, Slovačka); napad: Zoran Petrović (Mladost), Aleksandar Boljević (Beveren, Belgija), Luka Đorđević(Zenir, Rusija), Milan Vušurović (Budućnost) i Staniša Mandić (Čukarički, Srbija).

Očekuje nas još jedna teška utakmica, prva od tri u kojima ćemo rješavati plasman u kvalifikacijama. Dolazi nam izuzetno jaka reprezentacija, koja je na prvom mjestu što je svakako pokazatelj njihovog kvaliteta. Odigrali smo jedan meč sa njima, upoznati smo sa njihovim kvalitetima i kada bi odigrali na nivou iz prve utakmice a oni nešto slabije vjerujem da bi upisali pobjedu, rekao je selektor Radonjić.

Naša selekcija ulazi u meč sa Česima sa željom da osvoji tri boda i ostane u trci za jedno od prva dva mjesta u grupi.

Naš cilj je da osvojimo tri boda i tako ćemo se pripremati za ovu utakmicu. Ostala su nam tri meča do kraja kvalifikacija, devet bodova je u opticaju pa bi nam možda i bod u nekim varijantama odgovarao za plasman među četiri najbolje drugoplasirane reprezentacije… Ipak, želimo da na ovom susretu osvojimo sva tri boda pa da u naredna dva duela, sa Letonijom i Belgijom, odlučujemo o finalnom plasmanu. Češka je trenutno prva u grupi ali ima i veoma težak raspored jer nakon utakmice sa nama idu u goste Belgiji. Ishod te utakmice će imati veliki uticaij na konačan plasman u našoj kvalifikacionoj grupi… Nas očekuje i duel sa Letonijom ali o tom susretu ćemo razmišljati tek nakon što se završi utakmica sa Češkom u Podgorici, dodao je selektor naše mlade reprezentacije.

Radonjić se odlučio za provjerene snage, igrače koji su bili na svim dosadašnjim okupljanjima i jednog debitanta, napadača Mladosti

Nemamo vremena da na ovim okupljanjima pozivamo i testiramo dosta novih igrača. Vrijeme za pripreme selekcije je veoma kratko i moramo se zbog toga koncentrisati na igrače koji su tu od početka. Svi igrači koji su na spisku imali su priliku da igraju za mladu reprezentaciju, osim Zorana Petrovića, igrača koji je prošao sve mlađe reprezentativne kategorije i koji je od početka ove sezone redovan u ekipi Mladosti. Tu su i igrači koji se nalaze na spisku seniorske reprezentacije – Vladimir Jovović, Marko Janković i Luka Đorđević, koji će igrati za nas u utakmici sa Čekškom. Njihov nastup na utakmici sa Letonijom zavisi od potreba A reprezentacije koja u Rumuniji igra svoj kvalifikacioni meč, zaključio je Radonjić.

Mlada repreznetacija okuplja se u nedjelju, 28. avgusta i prvi trening odradiće na terenu Trening kampa FSCG sa početom u 16.30 časova. Radonjićevi izabranici pripreme za meč sa Češkom obaviće na Cetinju.

FSCG.ME