0

Budućnost u četvrtak veče (20:30) dočekuje Brejdablik pod Goricom u revanš utakmici 2. kola kvalifikacija za Ligu konferencija, ulaz na podgoričku arenu je besplatan, a svi se nadamo velikom rezultatu i preokretu.

“Plavi” broje sitno do početka okršaja, a u svlačionici svi dišu kao jedan pravi tim – i ubijeđeni su da dva gola minusa sa Islanda nisu nedostižna.

“I u Podgorici nas čeka čvrsta utakmica sa puno duela, trke i prljave igre, kakvu smo vidjeli na Islandu. Bilo je toga i sa naše strane, ali je protivnik prednjačio što se tiče prljave igre. Međutim, sada igramo na našem terenu i znaćemo da odgovorimo na pravi sportski način”, poručio je Miomir Đuričković.

Plavi broj 22 je po vokaciji vezista, često igra desnog beka, a tu je i kao štoper kada zatreba… Više puta je poručio da mu za Budućnost ništa nije teško – Đuričković će i u revanšu vjerovatno igrati uz desnu aut liniju u odsustvu Uroša Ignjatovića, koga je mijenjao i u Prištini, i u Kopavoguru.

“Na Islandu je bilo i dobrih i loših stvari, a kroz treninge se trudimo da otklonimo sve uočene nedostatke i da se fokusiramo na dobre stvari. Na gostovanju smo vidjeli da rival ima mana, nismo uspjeli tamo da ih iskoristimo uprkos prilikama, ali vjerujem da pod Goricom – hoćemo”.

Poraz sa dva igrača manje u samom finišu meča i teška utakmica su još više ujedinili “plavo – bijele”…

“Čini mi se da svi dišemo kao jedan, to se osjeti na treninzima. A sigurno je da svi vjerujemo u jedan cilj – u prolaz”, rekao je Đuričković.

Euforija se osjeća, Podgorica se “probudila” svjesna da 2:0 nije veliki zaostatak, a svi se nadamo velikom broju gledalaca – sjeverna tribina je zatvorena, ali će zato biti otvorene ostale tri.

“Imali smo sjajno navijanje i odličnu podršku u gostima, a ovaj put očekujemo najveću podršku do sada. Svjesni smo da stadion ne može da bude pun zbog zabrane, ali što veći broj ljudi na tribinama, sa pozitivnom energijom kakva nam treba, će nam biti vjetar u leđa. Zajedno možemo dalje”, jasan je 25-godišnji univerzalac.

A Đuričković je upravo juče proslavio svoj 25. rođendan, a želja je bila samo jedna:

“Prolaz!”

Ostavite odgovor

Please enter your comment!
Please enter your name here