Novi poraz Crne Gore

0

Kadetska reprezentacija Crne Gore poražena je minimalnim rezultatom od selekcije Danske u drugom prijateljskom meču koji je danas odigran u Nikobingu.

foto: fscg

Izabranici Borisa Milićkovića odigrali su znatno bolje nego u prvom susretu ali je nedostajalo preciznosti u završnici da se makar jedna od povoljnih situacija pred golom protivnika pretvori u pogodak. Sa druge strane, Danci su iskoristili ukazanu situaciju u momentu kada je naša selekcija imala igrača manje i došli do pogotka koji je na kraju bio dovoljan za trijumf.

Prva prilika na meču viđena je u 20. minutu kada je udarac Nikole Krstovića iz izgledne pozicije izbiokirao jedan od protivničkih defanzivaca. Samo nekoliko minuta kasnije Krstović je isključen iz igre, što su Danci iskoristili da u 27. minutu dođu do pogotka – kontru koju je započeo Rotman preciznim udarcem sa ivice kaznenog prostora u pogodak je pretvorio Kastrup.

Pet minuta prije odlaska na odmor naša selekcija imala je novu priliku ali je udarac Kneževića glavom sa nekoliko metara udaljenosti od gola protivnika završio sa spoljne strane mreže.

U nastavku susreta naša selekcija je u nekoliko navrata pokušala udarcima sa distance da ugrozi gol protivnika, što nije dalo rezultata, pa je meč završen minimalnim trijumfom domaćina.

– Svi igrači su danas imali odličan pristup i odnos prema igri. Pružili smo kvalitetnu igru i uspjeli smo da napravimo nekoliko veoma povoljnih prilika u oba dijela susreta. Danska je takođe imala svoje šanse ali smo mi smanjili greške na minimum i djelovali mnogo bolje u odnosu na prvu utakmicu. Gol smo primili sa igračem manje u polju i to u momentu kada smo imali kontru i povoljnu situaciju na protivničkoj polovini. Međutim, nedostajalo nam je više staloženosti u tim situacijama pred golom protivnika. Sve u svemu i pored ovog poraza možemo biti zadovoljni igrom jer smo pokazali da imamo materijala da pariramo i kvalitetnijim selekcijama ali samo kada smo svjesni svojih sposobnosti i kada dajemo sve od sebe, rekao je selektor Miličković.


Danska – Crna Gora 1:0

Nikobing, Gradski stadion.

Strijelac
1:0 – Kastrup 27′

Žuti kartoni
Narti – Danska

Crveni karton
N. Krstović – Crna Gora

Danska: Hans Kristian Bernat, Andres Bertelsen, Sebastian Hausner (Oliver Olsen), Nikolaj Let, Rasmus Meler (Daniel Togersen), Benjamin Hvidt, Nikolas Narti (Rasmus Bejer), Kristian Tue, Viktor Jensen, Magnus Kastrup (Peter Klement), Joakim Rotman (Noa Iversen). Selektor: Per Holm.

Crna Gora: Balša Popović, Matija Drinčić, Srđan Krstović (Džonatan Drešaj), Stefan Milić, Anto Babić, Miloš Brnović, Stefan Knežević (Nikola Stanišić), Nemanja Petrović, Petar Pavlićević, Danilo Pešukić, Nikola Krstović. Selektor: Boris Miličković.

TEXT I FOTO: FSCG.ME