Radonjić saopštio spisak

0

Mlada reprezentacija Crne Gore naredne sedmice igra posljednji meč u kvalifikacijama za plasman na U21 Evropsko prvenstvo koje se 2017. godine održava u Poljskoj.

Naša mlada selekcija duel sa Belgijancima odigraće u petak, 7. oktobra na Gradskom stadionu u Nikšiću sa početkom u 18.45 časova. Naredni protivnik naše selekcije je u borbi za prvo mjesto u grupi i direktno plasman na završni turnir, dok će „sokoli“ kvalifikacije završiti na trećoj poziciji u grupi.

Selektor Mojaš Radonjić pozvao je 23 igrača – golmani: Marko Kordić (Vojvodina, Srbija), Lazar Carević (Grbajl); odbrana: Boris Kopitović(Mladost), Momčilo Rašo (Rabotnički, Makedonija), Dušan Lagator (Čukarički, Srbija), Andrija Vukčević (Sevilja, Španija), Ilija Tučević (Grbalj),Miloš Drinčić (Iskra), Momčilo Raspopović (Budućnost), Dragan Grivić (Grbalj); vezni red: Deni Hočko (Budućnost), VelizarJanketić (Budućnost),Aldin Adžović (Zeta), Dejan Kotorac (Bokelj), Oliver Šarkić (Benfika, Portugal), Stefan Vukčević (Zeta); napad: Aleksandar Boljević (Beveren, Belgija), Milan Vušurović (Budućnost), Zoran Petrović (Mladost), Driton Camaj (Budućnost), Anđelo Rudović (Petrovac), Luka Maraš (Bokelj) iNikola Vujnović (Viljareal, Španija).

Utakmica u Nikšiću biće prilika za većinu igrača koji završavaju kvalfikacioni ciklus da se pokažu protiv jedne izuzetne reprezentacije kakva je Belgija. Potrudićemo se da odigramo kao u prvom duelu odigranom u Belgiji, da igrači pokažu da imaju kvalitet za A reprezentaciju. Nemamo imperativ pobjede jer smo treći na tabeli nezavisno od rezultata i nadam se da će to uticati da odigramo dobru utakmicu. Takođe, nadam se da nećemo biti nepravedno kažnjeni na startu utakmice kao što je to bio slučaj u duelu sa Češkom jer bi tako omogućili gledaocima da vide utakmicu dvije odlične reprezentacije. Utakmica odlučuje pobjednika grupe, što je veliki motiv za selekciju Belgije dok je domaći teren dovoljan podsticaj za naš tim, rekao je seklektor Radonjić.

Nakon posljednjeg meča u kvalifikacijama našu mladu selekciju očekuje prijateljski duel sa selekcijom Poljske, čime će početi uigravanje za naredni kvalifikacioni ciklus koji startuje u septembru 2017. godine. Iz tog razloga selektor Radonjić se odlučio da pozove veliki broj igrača koji su su rođeni 1996. godine i kasnije a koji će imati pravo nastupa u narednim kvalifikacijama.

U Poljskoj počinjemo proces selektiranja igrača za novu generaciju i nove kvalifikacije. Poljaci nicu učestvovali u kvalifikacijama jer su domaćini završnog turnira i nama će duel sa njima biti odlična prilika za dokazivanje kandidata za novu generaciju. Imamo problem sa povrijeđenim igračima rođenim 1996. godine i kasnije pa smo primorani da koristimo nekoliko igrača iz aktuelne generacije i to na mjestima na kojima usled povreda nemamo rješenje. Biće to prvo okupljanje nove generacije i do kraja godine imaćemo priliku makar još dva puta da se okupimo, rekao je Radonjić.

Mlada reprezentacija meč sa Poljskom igra 10. okotobra u Gdanjsku sa početkom u 17.30 časova.