Miličković objavio spisak

0

Selektor kadetske reprezentacije Crne Gore Boris Miličković objavio je spisak igrača za turnir preliminarne runde kvalifikacija za plasman na U17 Evropsko prvenstvo.

foto: FSCG

Naša kadetska selekcija prošle godine na turniru u Bjelorusiji napravila je istorijski uspjeh i po prvi put se plasirala u elitnu rundu kvalifikacija. Ove godine novu generaciju očekuje težak zadatak jer će se za dva mjesta koja vode u narednu rundu boriti sa Francuskom, Estonijom i domaćinom turnira Slovenijom.

– Imamo zaista teške protivnike u grupi. Francuzi su apsolutni favoriti, Slovenci imaju velika očekivanja jer igraju pred svojom publikom, dok je Estonija blaga nepoznanica ali po onom što smo vidjeli radi se o čvrstoj ekipi. Po prikazanom u pripremnom periodu smatram da možemo ravnopravno da se borimo sa Slovenijom i Estonijom za drugo mjesto. To ne znači da ćemo protiv Francuske izaći sa bijelom zastavom. Igrali smo dva puta sa Slovenijom ove godine, oba puta neriješeno. Dobro su nam poznati njihovi kvaliteti, ali i njihove mane. S druge strane i oni nas jednako dobro poznaju. Ukoliko pristup i odnos prema igri budu na vioskom nivou, kao što je bio slučaj na pripremnim turnirima, možemo se nadati pozivitnom rezultatu protiv njih, dodao je selektor naše kadetske selekcije. Bilo bi idealno da smo mogli turnir da počnemo tom utakmicom, a ne sa Francuskom, ali šta je tu je, rekao je selektor kadetske reprezentacije.

Selekcija je u periodu priprema imala priliku da odigra nekoliko turnira koji su po rasporedu veoma sllični kvalifikacijama, pa su igrači imali priliku da se priviknu na turnirski sistem takmičenja.

– Ne prvom turniru u Beogradu imali smo pad u igri, ali bih rekao da se on nije dogodiio na fizičkom, već na psihološkom planu. To potvrđuje i podatak da na sljedeća dva turnira sličnih oscilacija nije bilo, te da smo se uspješno suprostavili i mnogo kvalitetnijim protivnicima poput Švedske i Danske. Jasno je da su igrači iz drugih reprezentacija fizički bolje pripremljeni od naših, ali to ne može biti tolika prevaga. Igrači su svjesni da samo dobra atmosfera i timski rad mogu da nam donesu dobre stvari. Igrači moraju biti svjesni svojih sposobnosti, ne smiju precijeniti, ali ni podcijeniti protivnike. Samo na taj način možemo napraviti dobar rezultat, zaključio je Miličković.

Kadetska selekcija okuplja se u petak, 14. oktobra i do polaska na turnir u Sloveniji, koji je planiran za 18. oktobar, odradiće pripreme u Podgorici.

Na spisku selektora Miličkovića nalazi se 18 igrača – golmani: Vuko Vujović (Lovćen), Balša Popović (Grbalj); odbrana: Matija Drinčić (Mladost),Bojan Roganović, Stefan Milić, Džonatan Drešaj (Budućnost), Anto Babić, Velimir Vlahović (Sutjeska), Nemanja Petrović (Igalo); vezni red:Srđan Krstović (Zeta), Vasko Stojković (Mornar), Miloš Brnović (Budućnost), Nikola Stanišić (Grbalj), Petar Pavlićević (Mladost); napad: Sergej Grubač (APOEL, Kipar), Marko Rakonjac (Jedinstvo), Danilo Pešukić i Nikola Krstović (Zeta).

Raspored takmičenja
20.10.2016.
Crna Gora – Francuska 15.00h
Slovenija – Estonija 15.00h

22.10.2016.
Francuska – Estonija 11.00h
Slovenija – Crna Gora 15.00h

25.10.2016.
Estonija – Crna Gora 15.00h
Francuska – Slovenija 15.00h

fscg.me